More

    Situaţie explozivă la Spitalul Județean

    spital

    Zeci de angajați ai Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare au ieșit ieri dimineață în curtea instituţiei nemulţumiţi de criza medicamentelor, dar și de atitudinea conducerii spitalului. Situaţia este foarte tensionată în spital mai ales după ce directorul medical, dr. Dumitru Fanea, a demisionat din funcţie. Și actualul manager, Camilo Coste, amenință cu demisia.

    Nemulțumirea din curtea spitalului
    Medicii reclamă că nu sunt medicamente importante cum ar fi cele pentru oprirea sângerărilor, antibioticele sau ce se administrează în caz de stop cardiac. Nu sunt nici consumabile de bază şi nici condiţii minime pentru asigurarea actului medical și spun că se poate muri cu zile în Spitalul Județean din această cauză.

    Ei reclamă şi modul arogant în care este condus de către managerul interimar Camilo Coste. Medicul oncolog Stelian Pop îl acuză pe managerul Camilo Coste de aroganță, dar îndreaptă săgeți și spre conducerea Consiliului Județean despre care spune că îi tratează pe medici ca și cum ar fi „niște iobagi pe feuda lor”. ”Managerul ne tratează arogant, conducerea Consiliului Judeţean ne tratează ca pe nişte iobagi pe feuda lor, în timp ce bolnavii mor pe capete din lipsa celor mai elementare medicamente. Până în urmă cu câteva luni se simţea o îmbunătăţire a lucrurilor, se făceau renovări pe toate secţiile şi s-a pus ordine în achiziţii. De când cu noua conducere, mergem tot în jos”, spune dr. Stelian Pop.

    Amenințări cu demisia
    Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Camilo Coste, amenință că vrea să demisioneze din funcţie după protestul medicilor de ieri. Surse apropiate spun că acesta mai doreşte o ultimă întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, după care ar vrea să îşi depună demisia. Camilo Coste a fost numit în funcţia de manager al Spitalului Judeţean în urmă cu trei luni.

    Ce spune președintele CA al spitalului?
    Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Satu Mare, Nagy Szabolcs, susţine că nici conducerea spitalului și nici cea a Consiliului Județean nu au încă o listă exactă cu ce lipsește de pe secții. El a precizat că de abia joi s-a aflat de problema lipsei de medicamente şi crede că este vorba despre o problemă de comunicare între medicii de pe secţii şi fostul director medical, Dumitru Fanea.

    Nagy Szabolcs a declarat că nu înţelege protestul de ieri dimineaţa în condiţiile în care joi s-a demarat de urgenţă achiziţia de medicamente şi s-a cerut sprijin de la alte unităţi medicale. Și mai grav este faptul că nici acum la forurile de conducere nu au ajuns referatele cu ce lipsește de pe fiecare secție. “Ieri am avut o şedinţă pentru a vedea exact care e situaţia şi ce medicamente lipsesc. Până în momentul de faţă nu am primit o listă exactă cu ce lipseşte de la fiecare secţie! De la secţii nu avem informaţii, nu ştiu de ce nu ne-au dat ce le lipseşte”, a spus Nagy Szabolcs. Angajații Spitalului Județean amenință că dacă nu se rezolvă problema medicamentelor, luni, la ora 10, vor ieși iar în curtea spitalului.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE