More

    Noi audiențe la Avocatul Poporului

    Sala mare a Prefecturii a găzduit ieri o nouă sesiune de audiențe la Avocatul Poporului. S-au prezentat un număr destul de mare de cetățeni care au ridicat probleme din arii diverse și care speră la soluționarea cât mai eficientă a acestora.

    Avocatul Poporului s-a deplasat de la Biroul Teritorial Oradea pentru primirea audiențelor lunii mai la Prefectura județului Satu Mare. Conform celor declarate de Avocatul Poporului, chestiunile înscrise pe listă sunt în mare măsură legate de probleme cu proprietatea, de moștenire, de pensie sau probleme privind alocarea locuințelor sociale.

    “Au fost înscrise până în acest moment un număr de 16 persoane pe listă. Audiențele se efectuează în fiecare lună, cu toate că probabil în luna august, fiind perioada de concedii, nu se va organiza o nouă sesiune. Totuși, facem tot posibilul să acoperim fiecare problemă în parte și să luăm măsuri cât mai prompt.” – a declarat Avocatul Poporului, Alina Olah.

    Cetățenii trebuie să știe că se pot adresa instituției Avocatului Poporului în cazul în care constată că drepturile lor au fost încălcate într-un fel sau altul de către autoritățile publice. Ei trebuie să aducă acte doveditoare. Pe lângă aceasta, trebuie să facă dovada că s-au adresat în prealabil direct autorității publice pe care o reclamă și că această autoritate nu le-a răspuns sau le-a răspuns, dar nu s-au găsit soluționări și sunt nemulțumiți sau consideră că au fost lezați în drepturile lor.

    “Problemele sătmărenilor sunt în mare parte aceleași ca în alte zone ale țării. Sunt cetățeni care revin la instituția Avocatului Poporului. Există și persoane care nu înțeleg că unele probleme cu care se prezintă nu intră în competențele instituției. Un exemplu în acest sens ar fi cei care au procese în instanțele de judecată, situație în care Avocatul Poporului nu poate interveni. Un alt exemplu ar fi acela al cetățenilor care reclamă încălcarea drepturilor de către alte persoane fizice, situație, în care, din nou, nu putem interveni conform legii. Așadar, cei care vin în audiențe trebuie să știe că putem să îi ajutăm în relația lor cu autoritățile publice până la sesizarea instanței de judecată.” – a menționat Avocatul Poporului.
    Rareș Jucan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE