More

    Festivitate de absolvire a claselor a XII-a de la liceul Steinhardt la Catedrala Ortodoxă

    steinhardt

    Clasele a XII-a de la Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt din Satu Mare au avut festivitatea de absolvire ieri, într-un cadrul special, la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” din centrul municipiului Satu Mare.

    Zi plină de emoții și rememorări pentru elevii clasei a XII-a de la Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt. Cele două clase au spus în mod oficial “adio” perioadei liceului – un timp în care și-au format în mare măsură personalitățile și așteptările de la viitor. Întrebați fiind ce planuri au cu viețile lor, elevii au povestit despre cariere diverse, ceea ce înseamnă că de la liceul Steinhardt nu e obligatoriu să devii preot sau profesor de religie exclusiv – așa cum unii poate ar crede. Îmbrăcați festiv, elevii au intrat în biserică intonând versurile renumitului și tradiționalului cântec Gaudeamus. S-au așezat pe două coloane alături de cadrele didactice care le-au călăuzit frumoasa călătorie din anii de liceu și au participat la slujbă. Atmosfera a fost una sacră, dar și de melancolie.

    A fost așteptat Preasfințitul Părinte Episcop de Maramureș și Sătmar Iustin Sigheteanul, remarcabilă fiind totodată prezența la eveniment a prefectului județului Satu Mare, Darius Filip, dar și a părintelui protopop Nicolae Socolan. De asemenea, la procesiune au participat un mare număr de preoți și de la alte biserici, alături de credincioșii ortodocși.
    Rareș Jucan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE