More

    Clubul Rotary Satu Mare, donație de 40.000 de dolari

    18789646_315646095531391_1706203099_o

    Clubul Rotary funcționează ca organizație filantropică la scară globală, sprijinind evoluția umanității din multiple puncte de vedere printr-o serie de proiecte și acțiuni concrete de binefacere.

    Clubul Rotary Satu Mare își desfășoară activitatea în slujba comunității de 14 ani. Monica Șuta – președintele Clubului Rotary Satu Mare, alături de actuala secretară, Angela Bercean – au povestit în cadrul unei conferințe de presă despre ultimul proiect de anvergură pe care l-a inițiat organizația – și anume sprijinirea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare printr-o donație financiară considerabilă.

    “A fost modernizat Laboratorul de Histopatologie al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare prin dotarea cu aparatură în valoare de 40.000 USD. Donația a putut fi realizată datorită unui Global Grant în parteneriat cu Rotary Club Oklahoma City și Fundatia Rotary International.” – a explicat președintele Monica Şuta.

    Mai specific, este vorba despre achiziționarea a trei aparate medicale de ultimă generație care automatizează procesul de obținere a probelor medicale, scurtând cu 70% timpul de diagnosticare al acestei boli atât de întâlnite din păcate în zilele noastre – cancerul. Laboratorul a fost pus deja în funcțiune, iar pacienții și medicii pot beneficia de avantajele acestei tehnologii mult mai avansate comparativ cu ceea ce exista înainte în Spitalul Județean, când prelucrarea se făcea manual și nu automatizat.

    18788440_315646082198059_1641641226_n

    Clubul Rotary Satu Mare – a povestit pentru Gazetă actualul secretar și viitorul președinte, Angela Bercean – a desfășurat și desfășoară în continuare o mulțime de activități de binefacere și proiecte cu un impact puternic pozitiv în comunitatea sătmăreană. Spre exemplu, recent a fost finalizat un proiect cu o așa-numită “caravană medicală”, defapt o mașina ultrasofisticată, dotată cu aparatură medicală avansată, care a fost dusă în mai multe localități din județul Satu Mare, unde au fost efectuate proceduri medicale care să vină în ajutorul medicilor locali.

    Anul viitor va fi anul educației pentru Clubul Rotary, unul dintre prospectele de bază vizând găsirea unor ONG-uri cu care să fie realizate parteneriate, astfel încât nevoile reale ale comunității să fie identificate și sprijinite cât mai exact. Pe lângă Rotary Satu Mare mai funcționează și alte două organizații pentru tineret – Rotaract și Interact – care desfășoară continuu ample acțiuni de voluntariat.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE