More

    Centrul de Transfuzii Sanguine va fi renovat

    Centru de sange

    Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare va fi renovat în totalitate în urma unei inițiative private întreprinse de Fundația Vodafone România și Asociația React. Este vorba despre programul ”O șansă pentru viață” și, alături de cel din Satu Mare, vor mai fi renovate alte șapte centre din țară.

    Campanie la nivel naţional
    Fundaţia Vodafone România şi Asociaţia React vor renova Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare, alături de alte centre din ţară, printr-o amplă campanie desfăşurată la nivel naţional.

    Demarat în 2008, „O șansă pentru viaţă” a devenit cel mai mare program naţional de donare de sânge din România. Acesta a început cu o serie de acţiuni anuale de informare şi educare în legătură cu importanţa donării benevole şi periodice, continuând cu mai multe campanii mobile de donare de sânge în locuri publice, în campusuri universitare şi la sediul companiilor.

    În 2014, programul s-a extins prin adăugarea componentei axate pe renovarea şi dotarea cu echipament medical a centrelor de transfuzie. Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, cel mai mare din România, a fost primul care a beneficiat de acest program, în 2014 şi 2015.

    Tot în 2015, în cadrul programului au mai fost renovate şapte centre situate în alte oraşe din ţară, iar în 2016 alte zece centre.

    Centrul din Satu Mare, renovat complet
    Parteneriatul dintre Fundaţia Vodafone România şi Asociaţia React va continua în 2017 cu modernizarea a 24 de centre de transfuzie sanguină din întreaga ţară (Ploieşti, Târgovişte, Galaţi, Deva, Satu Mare, Brăila, Miercurea-Ciuc, Reşiţa, Zalău, Râmnicu-Vâlcea, Baia Mare, Piteşti, Botoşani, Alexandria, Craiova, Bârlad, Tulcea, Focşani, Piatra Neamţ, Sibiu, Bacău, Câmpulung, Oradea şi Timişoara).

    Opt dintre acestea, situate în Piteşti, Câmpulung, Ploieşti, Zalău, Satu Mare, Sibiu, Bârlad şi Focşani, vor fi renovate, iar celelalte vor fi dotate cu echipamente medicale moderne.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE