More

    S-au afișat rezultatele la bac

    Rezultate bac1

    Elevii de la liceele sătmărene au așteptat nerăbdători afișarea rezultatelor. Acestea au apărut pe site-ul oficial al Ministerului Educației Naționale, ieri, în jurul orei 12. Tinerii au povestit pentru GNV că sunt încântați per total de organizarea bacalaureatului de anul acesta, cu toate că și-ar dori ca unele subiecte, precum subiectul al III-lea de la proba scrisă de la limba și literatura română, să fie mai actuale, mai “în ton” cu aspectele vieții de după ieșirea de pe băncile școlii. O elevă a spus că ar prefera ca măsurile de securitate să fie mai blânde pentru că sunt un factor major de stres, într-o mare măsură inutil în opinia acesteia, acest lucru indiferent de cât de bine ai fi pregătit sau nu.

    Pe de altă parte, e important de menționat că cei care au așteptat ieri afișarea rezultatelor au împărtășit în general păreri pozitive legate de acest examen, deși ar dori ca acesta să fie mai actual din punct de vedere al structurii probelor și mai ales al tematicii de la disciplinele umaniste.

    Adrian Ardelean Eugen, profesor și președintele Comisiei de Bacalaureat de la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Satu Mare, a declarat că, anul acesta, nu au fost semnalate incidente nedorite pe parcursul desfășurării examenului.

    Majoritatea elevilor s-au declarat mulțumiți de notele obținute și, surprinzător în mod plăcut, mulți dintre ei au spus că au de gând să se întoarcă în municipiul Satu Mare după finalizarea studiilor superioare. Rezultatele examenului de bacalaureat pot fi consultate pe http://bacalaureat.edu.ro.
    Rareș Jucan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE