More

    Nebunie la căsătorii în august. Câte au fost programate până azi

    stare1

    Luna august este una dintre cele mai aglomerate perioade din punct de vedere al oficierii căsătoriilor civile. Cu toate că, în zilele de sâmbătă se oficiază cele mai multe căsătorii, reamintim faptul că, la Serviciul de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare, cetățenii pot solicita oficierea căsătoriilor și în zilele de luni, miercuri, joi, vineri, şi duminică conform intervalului orar stabilit în acest scop.

    Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să se căsătorească amintim faptul că, de la începutul anului 2014, programarea căsătoriilor se poate face și de la distanţă accesând site-ul Primăriei municipiului Satu Mare, secțiunea rezervare căsătorii http://www.satu-mare.ro/nuna/.

    Numai în luna august se vor oficia 60 de căsătorii, cele mai multe dintre ele fiind rezervate online. Cele mai aglomerate zile sunt 19 și 26 august, când au fost programate câte 18 căsătorii, sau 5, respectiv 12 august, cu câte zece.

    Programarea on-line se poate utiliza numai în cazul căsătoriilor încheiate între cetățeni români. Pentru căsătoria cu un cetățean străin, sau între cetățeni străini, vă rugăm să vă adresați ofițerului de stare civilă de la ghișeu. De asemenea, pentru rezervările la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor, cetățenii se pot prezenta la ghișeu zilnic între orele 8:00-11:00; 12:00-16:30, iar în zilele de joi până la 18:30.

    Vă reamintim că taxa percepută, pentru oficierea căsătoriilor în afara sediului primăriei conform Hotărârii nr. 259/15.12.2016 privind valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora precum şi amenzile aplicabile în municipiul Satu Mare, în anul 2017, este 500 lei.

    Sursa: Primăria Satu Mare

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE