More

    FOTO. Temperaturi tropicale la Satu Mare. Ne topim sub soare

    temperaturi tropicale la satu mare1

    Astăzi a fost prima zi cu adevărat caniculară la Satu Mare. Sătmărenii au parte de temparaturi tropicale și se topesc, la propriu, sub soare.

    Astfel, astăzi, în jurul orei 14.30, termometrul de pe panoul de vizavi de Casa de Modă, situat la o înălțime de circa 5 metri, indica o temperatură de 41 de grade. Asta înseamnă că la umbră au fost cel puțin 35 de grade.

    La nivelul asfaltului, însă, temperatura era mult mai mare, urcând până la aproape 50 de grade. Noroc, însă, că adia un pic de vânt, circa 10 km/h din Est-Nord-Est, astfel că oamenii nu au resimțit temperatura la adevărata sa valoare.

    Însă pe stradă au ișit doar cine a fost absolut necesar să iasă. Zona centrală a orașului, care în mod normal este un furnicar (Pasaju Coposu, Corso, Semi Corso) acum erau destul de pustii. Și traficul auto era destul de liniștit pe aceste temperaturi.

    Lucrurile nu se opresc aici. Canicula va contionua să rămână la Satu Mare. Atât mâine (vineri), cât și poimâine (sâmbătă), temperaturile vor depăși 35 de grade la umbră la orele după-amiezii. Vom avea parte de cer senin. Duminică, vor fi în judr de 32-33 de grade la umbră, urmând ca de luni vremeasă se răcorească și să vină ploile în aversă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE