More

    Ziua Internaţională a Vârstnicilor, sărbătorită în paşi de dans

    seniori

    Ziua Internaţională a Vârstnicilor a fost sărbătorită la Satu Mare în paşi de dans şi versuri dedicate seniorilor. Peste 100 de persoane au fost prezente la evenimentul care a avut loc la restaurantul Mioriţa, unde pe langă vârstnici au mai participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Organizaţiei Caritas Satu Mare. Programul cultural pregătit de organizatori a inclus dansuri, poezii şi cântece, iar de pe mese nu a lipsit nimic. Înainte de a se da startul la distracţie, vârstnicii au fost salutaţi şi felicitaţi de reprezentanţii autorităţilor judeţene, respectiv consilierul de presă, Toth Klarisz, care a transmis din partea preşedintelui CJ, Adrian Ştef, gânduri bune şi speranţa că într-o zi în România vârstnici să nu mai reprezinte cea mai defavorizată categorie de vârstă. Aceeaşi sursă a declarat că la momentul actual în România trăiesc peste trei milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani.
    În a doua parte a programului cultural, vârstnicii care au ieşit în faţa publicului cu o poezie sau un cântec au transmis mesaje de protest sub forma unor versuri dedicate politicienilor şi autorităţilor care uneori uită că vor ajunge şi ei la un moment dat să aibă nevoie de ajutorul şi sprijinul tinerelor generaţii. Aceştia au mai subliniat în poeziile lor că mai mult decât orice pe lumea aceasta ei preţuiesc viaţa, un drept de care nimeni nu îi poate priva.
    Prin Rezoluţia Organizaţiei Naţiunilor Unite din 1 iunie 1991 s-a hotărât ca data de 1 octombrie să devină în fiecare an, pentru toate statele lumii, Ziua Internaţională a Vârstnicilor. Perioada dintre 1 octombrie 1998 şi1 octombrie 1999 a fost primul an declarat de Naţiunile Unite, Anul Internaţional al Persoanelor Vârstnice.
    Alexandra Ardelean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE