More

    Spectacol inedit pentru pensionarii sătmăreni

    varstnici

    Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită ieri la Satu Mare în cadrul unui spectacol inedit organizat la Restaurantul Paloma de Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor cu sprijinul Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei Satu Mare şi a Casei Judeţene de Pensii. În cadrul spectacolului au fost organizate o prezentare de modă, un concurs de miss şi mister “Tinereţe fără bătrâneţe” şi o seară de dans. Sărbătoarea pensionarilor a fost onorată şi de prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, directorul Casei Judeţene de Pensii, Eugenia Sabou şi preşedintele CSDR, Ioan Secan.

    Mesaje de apreciere din partea autorităţilor
    Circa 220 de pensionari sătmăreni au umplut până la refuz sala restaurantului Paloma unde şi-au sărbătorit ziua. “Este o sărbătoare pentru noi, pensionarii, şi un moment de bucurie de care ne folosim pentru a ne întâlni unii cu alţi”, a spus prim-vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor Satu Mare, Livia Haidu. Prefectul Eugeniu Avram a declarat că este alături de pensionarii sătmăreni cărora le-a transmis multă sănătate şi multe zile alături de cei dragi, i-a asigurat de tot sprijinul şi respectul Prefecturii Satu Mare şi a Guvernului României încheind prin a spune că “Cine n-are bătrâni, să-şi cumpere”. Preşedintele Adrian Ştef a spus că autorităţile locale şi judeţene sunt alături de pensionarii din judeţ. “Îmi exprim respectul faţă de părinţii şi bunicii noştri fără de care azi nu am fi ajuns ce suntem. Îi asigur de tot sprijinul meu şi a Consiliului Judeţean”, a mai spus Ştef, care le-a urat pensionarilor multă sănătate, fericire şi la mulţi ani şi a încheiat prin a spune “Cinsteşte-i pe cei bătrâni dacă vrei să fii respectat de cei tineri”.
    Şi viceprimarul Radu Roca şi-a exprimat bucuria de a participa la sărbătoarea pensionarilor, a transmis mesajul primarului Dorel Coica şi a viceprimarului Marcela Papici, a arătat că între Primăria Satu Mare şi Asociaţia Pensionarilor a fost o colaborare foarte bună pe care şi-o doreşte şi în continuare şi i-a asigurat pe vârstnici de tot sprijinul instituţiei pe care o reprezintă. Urări de bine au mai adresat Eugenia Sabou şi Ioan Secan.

    Show inedit cu… Inedit
    Apoi pensionarii au avut parte de un moment inedit oferit chiar de firma Inedit. La iniţiativa Liviei Haidu, firma Inedit a organizat o prezentare de modă la care modelele au fost alese chiar din mijlocul pensionarilor. Este vorba despre şapte femei şi şapte bărbaţi care au prezentat colecţia de toamnă a prestigioasei firme sătmărene în aplauzele pensionarilor. Tot cu această ocazie, un juriu format din autorităţi au desemnat miss şi mister “Tinereţe fără bătrâneţe”. Petrecerea a continuat cu o masă bogată, multă voioşie şi dans, iar vârstnicii sătmăreni s-au simţit foarte bine la această frumoasă sărbătoare dedicată lor.
    Ziua vârstnicilor a fost sărbătorită şi de APM Satu Mare. Foştii colegi, acum pensionari au vizitat Castelul din Carei şi au beneficiat de un spectacol oferit de elevii de la Şcoala de Artă.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE