More

    Sătmărenii concurează la Cupa României

    spada

    Începând de astăzi, Timişoara este gazda Cupei României la floretă. Printre cluburile din ţară prezente la competiţie se numără şi sportivi de la CS Satu Mare.

    În prima zi, adică azi, se dă startul probei masculine la individual. Antrenorul Attila File s-a deplasat ieri cu Bogdan Dascălu, proaspăt campion naţional de juniori, titlu câştigat acum câteva săptămâni la sala Csipler din Satu Mare, Ştefan Mureşan, Sebastian Flucuş, Alpar Bartok şi mezinul Benjamin Bodo. Înafară de Mureşan, această echipă a câştigat titlul la juniori, tot la concursul din Satu Mare. Aşadar un moral bun, un vârf de formă a băieţilor, care se află la vârsta junioratului, competiţia fiind rezervată seniorilor.
    După proba individuală, joi este programată proba pe echipe. Aici CS va fi reprezentat de cei cinci sportivi enumeraţi mai sus, pentru că la seniori, echipa este formată din cinci floretişti, nu patru ca şi la grupele de vârstă mai mici.
    La finalul probelor masculine, vineri şi sâmbătă se vor disputa probele feminine. Din păcate, la fete, Satu Mare va avea o singură reprezentantă. Este vorba despre Anett Varga, floretista care se pregăteşte la centrul olimpic.
    Vineri şi sâmbătă, la Constanţa se desfăşoară aceeaşi Cupă a României, dar la spadă. Astăzi, la ora 16.00, spadasinii de la CS Satu Mare, alături de antrenorul Francisc Csiszar se vor îmbarca în tren, cu destinaţia Constanţa. Este vorba despre Adrian Szilagyi, Adrian Pop, Andrei Radu şi Bertalan Arkosi, care vineri la individual şi sâmbătă la echipe vor încerca să câştige cupa. Duminică sătmărenii se vor întrece în cadrul Memorialului Paul Călin, o competiţie dotată cu premii în bani.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE