More

    Interes crescut la Zilele Recoltei

    interes

    Zilele Recoltei, organizate de Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare, desfăşurate în acest weekend, au strâns sute de sătmăreni în Piaţa 25 Octombrie. Lumea a ieşit să-şi facă proviziile pentru iarnă direct de la producătorii autohtoni de fructe şi legume care, de altfel, nu au fost puţini la număr. Atât producătorii expozanţi cât şi sătmărenii s-au declarat mulţumiţi de felul în care a fost organizată această sărbătoare.

    Producători mulţumiţi
    La ediţia din acest an a Zilelor Recoltei au expus 47 de producători agricoli din judeţul Satu Mare dar şi din Sălaj, Maramureş, Bihor şi Alba. Au fost scoase spre prezentare şi comercializare produse tradiţionale şi ecologice, printre care diferite sortimente de carne şi preparate din carne, produse lactate din lapte de capră şi oaie, fructe deshidratate, legume, magiun, vin, must, pălincă, produse artizanale sau flori ornamentale şi multe altele. De asemenea, a fost organizat şi un stand cu utilaje agricole.
    Producătorii s-au declarat foarte mulţumiţi atât de vânzări cât şi de felul în care au fost organizate aceste zile. “Suntem destul de mulţumiţi de cantitatea pe care am vândut-o în aceste zile, deşi cred că se putea mai bine. Am venit doar cu produse proprii: ardei, vinete, varză, roşii, toate fiind produse în serele familiei mele. Din cauza frigului din ultima vreme cantitatea a scăzut foarte mult. Dar ne declarăm mulţumiţi de ceea ce am vândut la acest târg”, ne-a declarat producătorul Alin Vraja din Botiz. Mulţumit de vânzări a fost şi un producător din Cioncheşti, care a venit la târg cu ţuică, miere şi propolis.
    Impresionat de interesul sătmărenilor pentru produsele sale, un producător maramureşean a spus că doreşte să deschidă la Satu Mare un magazin tradiţional. “Am venit la Satu Mare cu o serie de produse noi, dulceţuri, sosuri, dulceaţă dacică, oţeturi şi altele. Sătmărenii au răspuns foarte bine la aceste produse şi am avut vânzări foarte bune. O să încercăm să facem un magazin la Satu Mare pentru că vânzările merg foarte bine aici”, ne-a declarat maramureşanul Alex Mărieş.

    Preţuri mai bune ca la piaţă
    Marfa pusă la vânzare a fost diversificată, de la cârnaţi, şuncă şi caltaboşi de casă până la miere, dulceţuri, pălincă şi chiar vinuri, iar preţurile, o spun cumpărătorii, au fost mai bune decât în piaţă. “Zilele Recoltei sunt foarte bine organizate şi sunt foarte frumoase. Aici am găsit legume mai bune şi mai ieftine decât în piaţă, iar unele dintre acestea nici nu se mai găsesc în pieţe”, ne-a declarat un sătmărean. De asemenea, o sătmăreancă este de părere că astfel de zile trebuie organizate mai des. “Ideea organizării acestor zile este foarte bună şi ar trebui să continue şi să dureze mai mult. Apreciez faptul că aici au fost doar producători autohtoni cu produse care nu pot fi găsite la piaţă”, ne-a spus sătmăreanca.
    Cea de a treia ediţie a Zilelor Recoltei a fost deschisă oficial vineri când primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, au ţinut să menţioneze că anual va fi o singură sărbătoare dedicată recoltei şi va fi organizată de Primăria Municipiului Satu Mare alături de Consiliul Judeţean. Tot vineri au avut loc şi concerte de muzică populară oferite de interpreţi şi ansambluri locale.

    Lorena Georgi

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE