More

    “Străbătând mileniile”, o carte de învăţătură a soţilor Cozma

    biserica

    Distinşii profesori şi scriitori, soţii Rozalia şi Gheorghe Cozma, sunt autorii unei noi apariţii editoriale cu titlul “Străbătând mileniile”, lucrare ce a fost lansată ieri la Biserica greco-catolică “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din municipiul Satu Mare, în prezenţa unor cunoscuţi reprezentanţi ai culturii sătmărene. Cartea se constituie într-o documentată istorie a creştinismului universal, prezintă momente importante ale existenţie Bisericii Române Unite, Greco-Catolice, din Transilvania, pledând pentru unirea în credinţă, respect şi toleranţă a celor două Biserici româneşti, Unită şi ortodoxă.
    La începutul evenimentului, Robert Laszlo, consilierul pe probleme culturale a preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a transmis cuvântul acestuia în care s-a spus că lucrarea soţilor Cozma este un preţios tezaur pus în slujba creştinismului. La rândul său, directorul Direcţiei de Cultură Satu Mare, George Vulturescu, a arătat că “Străbătând mileniile” este o carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca credincioşilor sătmăreni, fiind un adevărat manual de credinţă care pledează pentru unirea bisericilor româneşti.
    De asemenea, publicistul Voicu D. Rusu, fost elev al soţilor Cozma la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, a arătat că “Străbătând mileniile” este o carte de învăţătură menită să îmbunătăţească cultura generală a tuturor credincioşilor, fiind un studiu ştiinţific cu o bibliografie foarte generoasă. Prima parte a cărţii este o sinteză a creştinismului universal, în timp ce în a doua parte sunt descrise momente din Istoria Bisericii Greco-Catolice din Transilvania. Autorii cărţii, soţii Rozalia şi Gheorghe Cozma, au mulţumit atât pentru frumoasele cuvinte rostite la adresa cărţii precum şi pentru oportunitatea lansării acesteia în biserică.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE