More

    Emanuel Gyenes, pentru a şasea oară campion naţional

    Mani-Gyenes

    Duminică, traseul din împrejurimile Branului a găzduit penultima etapă a Campionatului Naţional de Enduro-cross. Printre participanţi s-a numărat Emanuel Gyeneş, pilotul sătmărean de la Vectra Racing Braşov, care a reuşit să câştige cursa şi să devină campion naţional.

    Alături de Mani Gyenes, a mai participat şi un al doilea sătmărean. Este vorba despre Marton Szilveszter, tot de la Vectra, care a reuşit o clasare excelentă. A terminat al doilea, la o distanţă însă destul de mare de Mani.

    Traseul a fost unul de viteză, mai puţin tehnic, în pădure acesta a avut porţiuni mai dificile, dar în rest s-a mers cu viteză mare. Pentru Gyenes totul a mers perfect, motorul Husaberg nu i-a creat probleme, iar datorită acestei victorii a devenit virtual campion naţional, fiind al şaselea său titlu la enduro-cross. De salutat şi evoluţia celuilalt sătmărean, Szilveszter Marton, care încet, încet se impune, atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

    Din acest campionat mai este de disputat o singură etapă, cea de la Râşnov. Dar indiferent de rezultatul sătmăreanului Emanuel Gyenes, titlul naţional nu are cum să îi scape printre degete.

    Pe locul trei în clasamentul cursei a terminat un alt pilot de la Vectra Racing, Alex Gârbacea. Aşadar un podium complet al echipei braşovene, care domină întrecerile din ţară şi nu numai. „Mă bucur că am câştigat din nou titlul la enduro-cross. Referitor la participarea în Raliul Dakar, încă nu se ştie cu exactitate. Totul depinde de domnul Butuza, pentru că el finanţează acest lucru“, a spus Mani.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE