More

    VIDEO/FOTO. Răzvan Rentea rămâne în arest. Cererea de eliberare a fost respinsă

    Arestat sub acuzație de crimă în cazul triplului asasinat din Apa, Răzvan Rentea rămâne, în continuare, în arestul IPJ.

    Acesta a solicitat, pentru a doua oară ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu controlul judiciar. El a invocat, în cererea sa, probleme probleme de sănătate, dar și condițiile proaste din Arestul Inspectoratului Județean de Poliție. Totodată, a cerut o intervenție medicală de urgență, acuzând dureri la spate cauzate, zice el, atât de condițiile din Arestul IPJ.

    Cererea acestuia a fost analizată astăzi, de judecătorii sătmăreni, fără ca Răzvan Rentea să fie de față. Aceștia sunt de părere că cererea acuzatului este nefondată și au decis ca Răzvan Rentea să rămână în arestul IPJ.

    Nu este la prima cerere de acest gen a lui Răzvan Rentea. El a mai făcut o solicitare de a fi eliberat și în data de 28 decembrie, dar a fost respinsă de judecători ca fiind nefondată. Astfel că a fost menținută măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile. Mai mult, judecătorii l-au obligat să plătească și de această dată suma de 100 lei, în contul cheltuielilor judiciare în favoarea statului.

    Răzvan Rentea este principalul suspect în cazul triplului asasinat de la Apa când părinții săi, Gheorghe (59 de ani) şi Niculina Rentea (56 de ani), dar și bunica sa, Viorica Apan (80 de ani), au fost uciși cu sânge rece.

    El a fost arestat pe data de 28 noiembrie, chiar după înmormântarea părinților săi, iar pe data de 29 noiembrie 2017 a fost prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

    El nu recunoaște crimele, lucru confirmat atât de el, la intrarea în tribunal, cât și de șeful Secției penale a Parchetului Satu Mare, procurorul Marius Iancu.

    “În baza probelor administrate până în prezent, declarații de martor, procese verbale de constatare, cercetări la fața locului, rezultatul unor probe științifice ridicate de la fața locului, ne-a făcut pe noi să emitem supoziția că inculpatul Rentea Răzvan Mircea este principalul suspect în cazul triplului asasinat din localitatea Apa. Potrivit declarațiilor preliminarilor, acesta neagă săvârșirea faptelor”, a spus, la acea vreme, Marius Iancu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE