More

    Grevă generală la Electrolux. Muncitorii, hotărâți să oprească lucrul

    Muncitorii de la fabrica Electrolux din Satu Mare au declanșat conflictul de muncă prin intermediul reprezentanților lor, adică Sindicatul ”Samus”. Ei nu acceptă oferta făcută de patronate și sunt hotărâți să meargă până la greva generală.

    Societatea, notificată

    Surse din cadrul Electrolux Satu Mare au declarat pentru Gazeta de Nord Vest că Sindicatul Samus a notificat ieri dimineață conducerea fabricii despe declanșarea conflictului de muncă. Apoi acest conflict de muncă a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Din acest moment este doar o chestiune de timp până ce va fi declanșată greva generală.

    Aceleași surse au mai afirmat că este foarte posibil ca liderul Confederației Sindicale ”Cartel Alfa”, Bogdan Iuliu Hosu, din care face parte și Sindicatul ”Samus”, va face parte din echipa de conciliere de la Electrolux. Acesta are în vedere să elboreze, la Electrolux Satu Mare, un studiu de caz despre negocierea unui contract colectiv de muncă și despre trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

    Care sunt nemulțumirile

    Muncitorii din Electrolux sunt nemulțumiți de faptul că patronatele nu accpetă o creștere salarială și alte cereri. Sindicaliștii au cerut o creștere salarială de 11%, bazat pe prognoza INS, însă conducerea a propus creștere salarială de zero, însă au oferit un bonus de prezență de 2,5%.

    S-a mai cerut să se asigure transportul muncitorilor sau să se deconteze abonamentele pentru transport, așa cum fac tot mai multe firme din județ, s-a mai cerut plata orelor suplimentare cu 200% și nu 175% cum este în prezent, și tichete de vacanță, creșterea valorii acestora de la 500 de lei, anul trecut, la 880 pentru acest an. Toate aceste puncte au fost refuzate de conducerea fabricii Electrolux.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE