More

    Se caută angajați! Salariul este 21.000 de lei lunar! Nu ai nevoie de pregătire

    România se confruntă cu o mare criză de personal atunci când vine vorba despre această meserie. Potrivit estimărilor făcute de specialiști, în perioada următoare vor fi angajați aproximativ 140 de oameni. Este vorba despre controlorii de trafic aerian.

    Conform informațiilor oficiale, concursurile sunt organizate cu regularitate, iar la ultimul examen pentru aceste posturi 100 dintre cei 2000 de candidați au fost acceptați, iar de-acum șansele românilor de a ajunge să ocupe un astfel de post sunt din ce în ce mai mari pentru că nu mai este nevoie de o pregătire anterioară.

    ”E o șansă incredibilă să devină controlori, fără o pregătire anterioară. Obții licența de CTA, în schimb abia dupa cinci ani poți să spui că ai trecut prin anumite cazuri și ai o experiență de controlor peste mediu. Faptul că vii într-un loc și lucrezi într-un loc unde sunt oameni de 50-60 de ani care vin cu plăcere la muncă, e o satisfacție incredibilă pentru mine. E o pregătire continuă și evaluare continuă din momentul în care au pășit în această clădire și până ai ieșit la pensie”, a declarat un controlor de trafic aerian pentru digi24.ro.

    În martie va reîncepe sesiunea de recrutare pentru controlorii de trafic aerian.

    Chiar dacă anual se înscriu peste 1.000 de candidaţi, mai puțin de 10% dintre ei reuşesc să treacă testările.
    Romatsa este regia cu cele mai mari salarii din România. Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2016, salariul mediu lunar brut, fără a lua în calcul bonusurile, era de 21.430 lei (aproape 5.000 euro). De asemenea, indemnizația de pensionare este uriașă. În 2017, în urma unor greve, salariile s-au majorat ușor.

    Sursa: cuochiipetine.ro

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE