More

    Situația Hotelului Dacia, incertă. Ce spune primarul Kereskenyi


    Primarului municipiului Satu Mare, KereskenyiGabor, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că el personal nu știe dacă cineva ar fi cumpărat clădirea Hotelului Dacia. A acceptat, însă că este posibil ca cineva să fi cumpărat compania care deține acest hotel.

    Încă de la începutul discuției, primarul Kereskenyi a precizat că informațiile confrom căruia clădirea Hotelului dacia a fost cumpărată nu poate le poate confirma.

    ”Sunt diferite zvonuri că s-a cumpărat, că nu s-a cumpărat, însă aceste informații trebuie verificate dacă sunt sau nu adevărate. În cazul în care ciuneva dorește să cumpere imobilul respectiv să fieparcursă o amplă procedură de exprimare a dreptului de preemțiune. Și asta nu se face odată, ci anual. În acest drept de preemțiunea oprează numai în cazul în care apar oferte clare de cumpărare a imobilului respectiv. Dacă cineva vrea să cumpere pachetul majoritar sau toate acțiunile societății care deține imobilul nu operează niciun drept. Este posibil că acest lucru s-a întâmplat. Dar la ora actuală noi nu deținem nicio informație în acest sens”, a declarat Kereskenyi Gabor.

    Pe de altă parte, însă, primarul și-a exprimat speranța că va exista cineva care va putea pune la punct această clădire.

    ”Eu sper că, în sfârșit, poate vom avea o șansă că vine cineva care să poată să pună la punct această clădire. Este foarte important, însă,pentru noi, ca destinația să rămână cea inițială, adică hotel și restaurant. Aștept cu nerăbdare să depună cineva cererea de urbanism pentru eliberarea documentațiilor pentru reabilitarea acestui imobil. Ne dorim cu toții ca ace imobil simbol să fie reabilitate”, a mai spus Kereskenyi.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE