More

    Guvernul Dăncilă, învestit de către Parlament

    Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă şi o abţinere. La şedinţa comună de plen şi-au înregistrat prezenţa 352 de parlamentari. Pentru a trece, Cabinetul Dăncilă avea nevoie de 233 de voturi.

    Vot de încredere 2/3 dintre parlamentari Parlamentarii au fost convocaţi, luni, în sesiune extraordinară, pentru a da votul de învestitură Guvernului Viorica Dăncilă.  Premierul desemnat Viorica Vasilica Dăncilă a declarat luni, în discursul din Parlament, că va renunţa săptămâna aceasta la formularul 600 şi apoi la altele. Din punct de vedere politic, Dăncilă a ţinut să spulbere speculaţiile legate de subordonarea sa faţă de Liviu Dragnea şi a anunţat că singura entitate faţă de care va răspunde guvernul său va fi cea parlamentară.  La şedinţa comună de plen şi-au înregistrat prezența 352 de parlamentari, iar pentru validarea noului Guvern era nevoie de un număr de 233 de parlamentari. Potrivit ultimelor informaţii, Cabinetul Dăncilă a obţinut 282 de voturi “pentru”, în timp ce 136 de parlamentari au votat împotrivă şi unul s-a abţinut. Ieri seară, la Palatul Cotroceni, membrii Guvernului Dăncilă au depus jurământul în fața președintelui României, Klaus Iohannis.


    O sătmăreancă în Guvern

    Din actualul Guvern al României face parte și sătmăreanca Ioana Bran, care luni a primit  aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Cu 21 de voturi pentru şi 12 împotrivă, deputatul PSD de Satu Mare Ioana Bran, ministru desemnat, a primit avizul favorabil al celor două comisii parlamentare de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. ”Ce mă recomandă? Dincolo de experienţă managerială, faptul că sunt cel mai tânăr ministru poate fi un avantaj. Ce doresc să fac? Îmi doresc ca MTS să capete mai multă greutate. Când se vorbeşte de sport, oamenii tind să se refere doar la sportul de performanţă. Trebuie să construim un cadru prin care federaţiile să  îşi recruteze viitorii campioni. Dar se vorbeşte foarte puţin despre sportul de masă, unde mai sunt multe lucruri de pus la punct. Îmi doresc ca activitatea fizică să facă parte din viaţa tuturor”, a spus Ioana Bran la audierea în comisii.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE