More

    VIDEO. Din suflet pentru binele copiilor. Clubul Rotaract a reabilitat acoperișul Casei de tip familial ”Ștefania” din Oar

    Membrii Clubului Rotaract, avându-i ca spirijin pe cei ai cluburilor Rotary și Interact din Satu Mare, au reușit să adune fondurile necesare pentru reabilitarea acoperișului și exteriorului Casei de tip familial ”Ștefania” din Oar. Recepția lucrărilor a avut loc ieri, în prezența membrilor Rotaract, a președintelui Consiliului Județean, Pataki Csaba, și a directorului DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș.

    Fonduri pentru copiii din Oar

    În luna septembrie 2016 a avut loc Balul Caritabil Asociației Rotaract Club Satu Mare la care au participat peste 200 de persoane, care au contribuit financiar la reabilitarea acoperișului Casei de tip familial „Ștefania” din Oar. După multe provocari, Clubul Rotaract Satu Mare a reușit să finalizeze reabilitarea în luna noiembrie 2017, iar cu ajutorul sponsorilor s-a reabilitat si exteriorul casei, pentru a oferi copiilor siguranța unui cămin.

    ”Am decis să reabilităm acoperișul acestei case de copii. Lucrările ne-au costat aproximativ 57.500 lei, bani pe care i-am adunat de la persoane fizice și juridice sub formă de sponsorizări și din care s-au plătit materialele de construcție și manopera către firma care a realizat lucrarea”, afirmă Cristian Pașca, reprezentantul grupului de tineri Rotaract.

    Tinerii nu s-au oprit aici și decis să suporte și cheltuielile cu lucrările exterioare la casă, respectiv întărirea structurii și igienizarea și zugrăvirea casei.

    Ajutorul autorităților

    Acțiunea membrilor Rotaract, Rotary și Interact a beneficiat de sprijinul autorităților județene dar și de cea a conducerii DGASPC.

    ”A durat ceva până s-au armonizat procedurile legislative cu entuziasmul acestor tineri de a face lucrările aici, de aceea finalitatea acestui proiect a întârziat. E o lucrare care va asigura o siguranță copiilor pentru mulți ani de acum înainte”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

    ”Între copiii de aici și tinerii de la Rotaract s-a creat o prieteni care contează foarte mult pentru ei. Pe lângă investiția ca atare, tinerii de la Rotaract s-au implicat foarte mult în educarea copiilor și s-a creat o relație specială între ei”, afirmă directorul DGASPC Mariana Dragoș.

    Ploua în casă

    Înainte ca acoperișul ”Casei de Tip Familial” din Oar să fie reparat, integritatea celor 10 copii care-și au adăpostul aici. ”După ploile cele mari de acum doi ani s-a distrus tot acoperișul, era spartă poala și curgea apa în casă. A fost nevoie atunci să mutăm copiii, pentru că nu se putea locui aici”, a declarat Adriana Borzaș, responsabilă cu această casă de copii.

    Casa de copii va suporta, cu sprijinul acelorași tineri, renovarea interioară, respectiv igienizarea camerelor și a băilor și a bucătăriei.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE