More

    Sătmăreanul care stă în spatele succeselor celor mai în vogă cântăreți din România

     Născut la Făgăraș (1987), Alex Luft este sătmărean cu sufletul, așa cum de altfel chiar el recunoaște. La doi ani s-a mutat cu familia la Satu Mare, aici absolvind Liceul de artă Aurel Popp, unde timp de 12 ani a studiat muzica intens și cu pasiune. A învățat să cânte la pian din clasa întâi, și a experimentat cu multe instrumente pe parcursul studiilor gimnaziale și liceale (trompetă,chitară clasică, chitară electrică) și a terminat studiile la secțiunea teoretică.

    În 2009  a fost  cooptat pentru mai multe proiecte: contract cu managerul Radu Groza, contractat în proiectele lui Costi Ioniță (Blaxy Girls, Imba, Celia), chitarist în proiectele – Prima pe dreapta, Roxy Rocks, Heaven, Fireworks, Hotplay, Ștefan Stan, Andrei Leonte, Lora, Amna, Brad V Johnson, Japhe Niven, Dilema,  Mazdrunka, Trupa 13, Crossroads,  Daniel Lazăr, Unik Orchestra. Inspirat de abilitățile de studio ale prietenului și colegului din copilărie Zoltan Pop aka (Mister Z, Akraan) Luft lucrează la multe proiecte de studio la Doctor Studio (Costi Ioniță), DeMoga music (Marius Moga), Hahaha Production (Smiley), CC studio, Tommo production, Zrecords, Lion’s Beat Records, Stereo King, Midiots. În 2015 și-a înființat propria casă de productie LUFTRECORDS .

    În 2 ani jumate de la înființare, Luftrecords a produs single-uri pentru artiști și trupe, multe proiecte publicitare, soundtracks și sound design pentru piața din România dar și din Canada, India, Japonia, SUA, musical-uri pentru copii, și multe multe altele pe zona audio. Pe partea de mainstream Romania este de mentionat colaborarea cu Jukebox – Vocea ta (peste 1300000 de vizualizari), Shift – De La Apus La Răsărit, Denisa Trofin – În Urma Ta, D-lema – Adventure, cât și multe proiecte independente pe care le găsiți pe canalul de youtube ‘Luftrecords’. Împreună cu Eduard Santha și argentinianul Lucas Molina se naște proiectul Santa Molina, iar primul lor single Me Som Romales câștigă semifinala Eurovision Selecția Națională de la Focşani și se califică în finala de la București. Anul acesta se face un maraton de 5 semifinale prin toată România (Focșani, Timișoara, Craiova, Turda, Sighișoara). Proaspăt întors de la Timișoara o altă piesă marca Luft s-a calificat de pe locul 1 la marea  finală aici fiind vorba de  Jukebox cu piesa ”Auzi Cum Bate”, câștigătorii semifinalei de duminică de la Timișoara.  Semifinalele nu s-au terminat, mai sunt 3 semifinale, iar Alex mai are încă două șanse: Tavi Clonda cu piesa ”King” și Denisa Trofin cu piesa Tears. Se pregatesc multe surprize care încă nu se pot divulga, dar viitorul sună bine.

    Nicolae Ghişan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE