More

    Trattoria per pasione la Satu Mare

    1399342_566681836718654_434

    13 octombrie 2013! O zi importantă pentru doi investitori, unul cu experienţă în frumoasa Italie şi întors cu tot ce a învăţat mai bine din sfera restaurantelor de acolo. Dl. Condrache Ionuţ n-a venit cu mâna goală şi a adus cu el pe unul din elitele artei culinare din Italia, pentru a-şi pune la dispoziţie toată priceperea pentru satisfacerea gusturilor şi pretenţiilor sătmărenilor.

    Din interviurile, multe la număr, cu diverşi invitaţi la deschiderea oficială, am aflat ce înseamnă cu adevărat un local perfect. Am aflat şi ce are acest local deosebit de cele cu care suntem obişnuiţi. Am aflat de la oameni care au fost în ţară şi în afară la restaurante asemănătoare, ce s-ar putea organiza aici, în afară de funcţionarea ca restaurant obişnuit. Acestea raportat la numărul mare de locuri, la împărţirea spaţiului, la bucătăria impecabilă şi înzestrată cu aparatură modernă, la muzică şi multe altele.

    Impresionează mult uniforma personalului, încât contrastul alb-negru impune sobrietate, ordine, curăţenie şi bun simţ!

    Intenţia patronilor este de a primi în frumosul local toate categoriile de oameni, să fie beneficiarii acestor servicii aparte. De exemplu, pentru copiii mici, la o aniversare a zilei de naştere sau onomastică, este săliţa cu jocuri, iar mâncărurile nu se aseamănă cu cele criticate pe tot globul. La fel pentru elevii claselor mici, organizat se pot face aniversări în care pot învăţa cum să se distreze, să-l cinstească pe cel sărbătorit. Elevii mari îşi pot sărbători majoratul cu totul mai elegant şi mai civilizat, încât să nu se uite nicicând sărbătoarea împlinirii vârstei atât de importante în viaţa omului. Tot aici, instituţiile, serviciile îşi pot sărbători femeile de ziua lor sau de Ziua femeii, care la noi se mai sărbătoreşte. Având în vedere poziţia centrală a localului, după manifestări importante: Ziua Naţională, Ziua Drapelului sau a Imnului, grupurile pot să sărbătorească atât de potrivit într-un astfel de local.

    Dacă priveşti, cu ochi critici, localul poate fi doar lăudat şi impune o ţinută aparte şi un comportament chiar civilizat!

    Acolo există săli şi săliţe pentru fumători, încât patronii au dat dovadă de multă înţelepciune în organizare! Felicitări! Orchestra localului satisface pe deplin gusturile clienţilor şi, sper, se va baza pe frumoasa limbă italiană şi pe minunatele cântece nepieritoare din istoria muzicii italiene. Să nu uităm că italiana face parte din frumosul grup al limbilor romanice, o limbă cantabilă cu cuvinte terminate în vocale, ce dă multă muzicalitate.

    Tot aici se pot organiza, în condiţii admirabile întâlniri profesionale, cursuri, conferinţe de tot felul. Este un loc propice pentru întâlnirile absolvenţilor la ani rotunzi, cei care au terminat şcolile în Satu Mare. Se pot realiza amenajări speciale, specifice întâlnirilor respective. La fel lansările de cărţi pot fi găzduite în spaţii special pregătite, alături de expoziţia de carte, sau alte expoziţii, însoţite de orchestra de cameră. Se pot organiza seara de caltaboş, seara cu specialitatea casei, seara de surprize – cu program artistic, cu invitaţi o serie de cântăreţi de muzică uşoară, populară şi tombolă.

    Să iniţiem aici seara primarilor din judeţ, Ziua învăţătorului (pe unităţi separate: educatoare, învăţători, profesori). Tot aici aş vrea organizată “Ziua funcţionarului public” – atât de disputaţi. La fel “Ziua studentului sătmărean” – să mai ştie lumea că aceştia există şi prin modul de a se sărbători altfel! De ce nu, pompierii şi poliţia, despre care amintim atât de mult, au nevoie de socializare, pe care o pot realiza. M-am gândit că am putea iniţia cu această ocazie “Ziua presei sătmărene”, necesară pentru o altfel de cunoaştere a celor care slujesc mass-media. Cred că cea mai mare îmbulzeală va fi la ocuparea locurilor pentru Revelionul 2014! Bucătarul Max Fabbrilat va fi cel mai căutat şi cel mai special după o parte din înşiruirile de activităţi ce s-ar putea organiza aici, la Trattoria per pasione!

    Cei peste 200 de invitaţi la deschidere au putut să se ospăteze din mâncărurile, multe la număr, pregătite special. Surpriza plăcută a fost prezenţa lui Florin Dumitrescu de la PRO TV Bucureşti, un “Master şef” ce ne aduce aminte de “Jurat la o emisiune”, care prin cuvântul său a explicat ce înseamnă cu adevărat o bucătărie italiană şi un bucătar italian. S-a prezentat pe rând mesenilor cu multă mândrie! A arătat ataşament de sătmăreni prin faptul că soţia lui Florin Dumitrescu este sătmăreancă.

    După seara de debut, am speranţa că acest local va stârni interes pentru noi, cei din municipiu şi pentru întreg judeţul. Dacă aveţi musafiri, rude, prieteni din alte judeţe şi ţări, aduceţi-i aici! Nu vă veţi face de ruşine. Este ceva nou, bine gândit, primitor, adevărată ospitalitate şi, repet, atât bun gust şi bun simţ! Felicitări patronilor şi succese depline în realizarea tuturor obiectivelor propuse! Vă aşteptăm pe strada Decebal, nr. 2, Satu Mare!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE