More

    MARGINALIZAREA socială. Faza pe DEZBATERI

    seminar

    Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare a fost gazda unui simpozion cu tema “Marginalizarea, cauză şi efecte”. La lucrări au fost inivitare autorităţi publice şi cadre sociale care se ocupă zi de zi cu sătmărenii care provin din medii defavorizate sau care au probleme de integrare socială. Scopul a fost acela de a învăţa unii de la alţii pentru o mai bună colaborare inter-instituţională şi o mai eficientă incluziune socială.

    Work-shopul a fost organizat cu scopul de a identifica cauzele dar şi efectele marginalizării sociale. Pentru asta au fost invitaţi asistenţi sociali, medici şi sociologi. Lucrările simpozionului au fost deschise de directorul de programe sociale al organizaţie. Prezentă la eveniment, viceprimarul Marcela Papici a oferit felicitări tuturor celor care zi de zi muncesc pentru ca societatea noastră să devină una mai tolerantă.

    Preşedintele Colegiului  Asistenţilor Sociali, Mihaela Motoc, a vorbit despre importanţa cadrelor pe care le coordonează atunci când vine vorba de incluziune socială. Simpozionul va dura 2 zile. La el participă şi invitaţi din alte judeţe din regiunea de nord-vest a Transilvaniei, dar şi oaspeţi din Ungaria. Printre temele abordate se vor număra: tehnicile şi instrumentele de integrare socială, siguranţa în angajare şi rolul penitenciarului în reintegrarea socială.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE