More

    11 lucruri despre iPhone-ul tău despre care tu poate nu ştiai

    ipone

    Chiar dacă mulţi oameni au smartphone-uri, puţini dintre aceştia le folosesc la capacitatea maximă sau cunosc trucuri care să le uşureze utilizarea. Azi vă prezentăm 11 trucuri pentru utilizatorii de iPhone şi iPad care, sperăm noi, nu le ştiaţi şi pe care le veţi implementa în uzul vostru.

    1. Tasteaza mai confortabil pe iPad schimbând modul de afişare al tastaturii

    Tot ce aveţi de făcut este să glisaţi două degete pe tastatură. Aceasta îşi va schimba modul de afişare, ceea ce vă va permite să tastaţi la fel ca pe iPhone. Puteţi “trage” tastatura în sus şi în jos, în poziţia optimă.

    “Împărţirea” tastaturii sau revenirea la forma iniţială pot fi realizate şi din butonul “dock and merge”, aflat în partea din dreapta jos a tastaturii.

    2. Vrei ca iPhone-ul tău să se încarce mai repede? Tot ce ai de făcut este să îl treci în “modul avion”, iar încărcarea va fi de două ori mai rapidă.

    3. În aplicaţia Calculator poţi scăpa de zerourile inutile de la sfârşitul numărului glisând cu degetul spre dreapta.

    4. Foloseşte Guided Access atunci când îi dai copilului iPhone-ul sau iPad-ul să se joace.

    Guided Acces limitează accesul la o singură aplicaţie. Dacă asiguraţi acest mod şi cu o parolă, puteţi fi sigur că cel căruia îi daţi telefonul nu are acces decât la aplicaţia setată de dumneavoastră, el neputând accesa altceva sau, mai grav, să şteargă ceva.

    Guided Acces poate fi activat din Settings > General > Accessibility > Guided Access.

    Intrarea în acest mod (după ce a fost activat) se face simplu: se porneşte aplicatia dorită şi se apasă de trei ori butonul Home. Pentru a ieşi din acest mod, se apasă din nou de trei ori butonul Home şi se introduce parola pe care ati setat-o.

    5. Vrei să-ţi faci rapid o fotografie? Nimic mai simplu: apasă butonul Volume+ al căştilor (originale sau compatibile Apple) în timp ce telefonul este în Camera mode.

    În modul Video, butonul din mijloc al căştilor porneşte/opreşte înregistrarea.

    6. Dacă ai instalată aplicaţia Camera, o poţi porni rapid fără a debloca iPhone-ul. Pentru asta glisează vertical butonul aplicaţiei din ecranul de start.

    Acest lucru este foarte comod în cazul în care vrei să imortalizezi un eveniment care se petrece rapid sau în situaţia în care rogi pe cineva să-ţi facă o fotografie (nu vei mai fi nevoit să deblochezi telefonul).

    7. Noua aplicaţie Compass are o nivelă inclusă

    Deschide aplicaţia Compass şi glisează ecranul spre stânga, pentru a intra în modul nivelă. Acest lucru vă va fi de mare ajutor în cazul în care, de exemplu, veţi dori să fixaţi un tablou pe perete.

    8. Inversează culorile displayului pe timpul nopţii

    Dacă foloseşti intens smartphoneul în timpul nopţii, încearcă să inversezi culorile şi astfel ochii tăi vor fi mai protejaţiş

    Acest lucru se poate face din Settings > General > Accessibility > Invert Colors.

    9. Atunci când vrei să finalizezi o propoziţie ai o alternativă: în loc să tastezi . (punct) şi (spaţiu), poţi căştiga timp apăsând de două ori tasta spaţiu.

    Nu pare mare lucru, dar dacă obişnuieşti să scrii texte lungi, vei câştiga timp.

    10. Foloseşte telecomanda căştilor pentru a naviga printre melodii atunci când asculţi muzică.

    Această “şmecherie” funcţionează cu orice tip de căşti compatibile Apple şi care au telecomandă.

    Pentru pauză/play, apasaţi o dată pe butonul central. Pentru a sări la piesa următoare, apăsaţi de două ori, iar pentru a reveni la precedenta piesă, apăsaţi de trei ori.

    11. Vrei să tragi un pui de somn, dar ţi-e lene să programezi alarma?

    Siri te scapă de manevrele suplimentare! Tot ce ai de facut este să îi spui peste cât timp să te trezească.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE