More

    Sătmarul intră sâmbătă în Cartea Recordurilor. Cum este posibil acest lucru

    Pentru prima dată în istoria sa milenară, orașul Satu Mare va intra sâmbătă în Cartea Recordurilor. Acesta lucru se va întâmpla într-un cadru festiv ce va avea loc la Stadionul Olimpia-Daniel Prodan.

    În urmă cu circa șase luni, cu ocazia Zilei Mondiale a Voluntariatului, APM Satu Mare a lansat programul „Milioane de capace-Milioane de zâmbete!” care are ca scop colectarea capacelor de PET de către preșcolari și a flacoanelor de plastic de către școlari, pentru ca în preajma Zilei Mondiale a Mediului, să fie realizat la Satu Mare cel mai lung panou mozaic reprezentând imagini din povești populare, anul 2018, Anul European al Patrimoniului Cultural.

    În urma unei ample mediatizări a programului, un număr de 95 de instituții de învățământ preșcolar și școlar s-au înscris în program urmând să se realizeze 51 de panouri, așezate unul lângă celălalt (un panou de cca. 150 m.)

    ”La lansarea programului dorința noastră era de a intra în Cartea Recordurilor- România, după cum decurg lucrurile avem toate șansele. Din raportările de până acum rezultă că s-au adunat mult mai multe capace decât este pentru realizarea panourilor, prin urmare dacă realizăm 150 m de panou este garantată intrarea în cartea recordurilor având în vedere faptul că până acum acest record nu a fost atins de nimeni”, a declarat, pentru Gazeta de Nord Vest, directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta.

    Astfel, sâmbătă, 9 iunie, va avea loc Parada Florilor, acțiune care a devenit o tradiție în municipiul Satu Mare, se va organiza în data de 9 iunie. Alaiul va fi format din majorete (elevii de la Școala Gimnazială Vetiș)- toboșari (Formația condusă de dl.Cserey Csaba)- caruri alegorice, etc. va porni la ora 9.00 din Grădina Romei (Calea Traian), din fața Complexului de educație ecologică ”Casa verde” după depunerea de flori la statuia lui Kiss Gedeon – Colonelul arborilor. Participantii se vor deplasa pe traseul: Calea Traian – Str.Avram Iancu – str. Fabricii -Stadionul ,,Daniel Prodan”.

    Încheierea paradei se va face pe Stadionul “Olimpia-Daniel Prodan” unde vor continua manifestările dedicate Zilei Mediului cu realizarea celui mai lung panou din capace de PET realizat vreodată pe plan national (în jurul orei 11.00). Cu acest panou, orașul satu mare va intra în Cartea Recordurilor.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE