More

    VIDEO/FOTO. O nouă ambulanță donată de germani Spitalului Județean. Bine verificată și dotată

    O nouă ambulanță chiar dacă nu nouă, dar bine dotată, a intrat astăzi în posesia Spitalului Județean Satu Mare. Aceasta a fost donată de Crucea Roșie din județul Ostalbkreis (Germania), fiind a doua donație de acest gen. Ambulanța este în stare perfectă de funcționare și va asigura transportul intraspitalicesc al bolnavilor, demers care până acum se făcea cu sprijinul Serviciului Județean de Ambulanță.

    Revizie completă

    Ambulanța a fost adusă la Satu Mare de directorul Crucii Roșii din orașul Schwäbisch Gmünd, județul Ostalbkreis – Germania, Mark Bischoff, și de Ștefan Weber, născut la Satu Mare, dar care locuiește în orașul Schwäbisch Gmünd. Autospeciala a fost preluată de către președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, și managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc.

    Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a declarat că această donație este binevenită pentru Spitalul Județean.

    ”Ne bucură faptul că, în decurs de numai câteva luni de zile, din nou se concretizează, printr-un pas important, legătura de înfrățire dintre cele două județe. Pe această cale aș dori să mulțumesc și inițiatorilor acestor relații, și anume domnului Josi Szepessy, care este născut în Satu Mare și care nu a uitat nicio secundă acest lucru, și a domnului prefect, Klaus Pavel. Ne este foarte necesară o astfel de ambulanță, care va fi folosită pentru transferul intraspitalicesc al bolnavilor. Ambulanța vine după o revizie completă făcută în stil nemțesc, având toate dotările necesare intervenților medicale”, a spus președintele Pataki.

    ”Avem astăzi marea plăcere să predăm această ambulanță în cadrul parteneriatului dintre județul Ostalbkreis și județul Satu mare și dorim ca această ambulanță să contribuie decisi la salvarea a cât mai multor vieți”, a declarat și directorul Crucii Roșii din orașul Schwäbisch Gmünd, județul Ostalbkreis – Germania, Mark Bischoff.

    Umple un gol în transportul pacienților

    În continuare, au fost predate oficial actele și cheile mașinii după care s-a făcut o inspecție generală a dotărilor acesteia.

    Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, a preciat această nouă donație a Crucii Roșii din județul Ostalbkreis, adăugând faptul că autospeciala va fi folosită pentru transportul intraspitalicesc al bolnavilor.

    ”Este vorba despre o autospecială verificată în Germania, care dispune de toate dotările aferente. Nu vom pierde vremea și, ca în cazul primei ambulanțe primite, o vom pune și pe aceasta cât de repede în funcțiune. Această ambulanță umple un gol foarte important pentru că parcul nostru de mașini este destul de precar din punct de vedere tehnic. Mașina va fi folosită pentru transferul interclinic al pacienților. După cum bine știți, avem cinci corpuri de clădire și se pierd timp prețioși cu transportul pacienților”, a sus managerul Adrian Marc.

    Județul Satu Mare este înfrățit cu Judetul Ostalbkreis din Landul Baden-Württemberg, Germania. În cadrul acestui parteneriat, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare a primit vizita unei delegații din partea Crucii Roșii din Germania. Prin dotarea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cu salvarea primită de la reprezentanții Crucii Rosii din Germania, unitatea face un nou pas spre adaptarea serviciilor oferite la nevoile comunității.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE