More

    Conceptul ”Biblioteca Vie – Dincolo de tentații”, implementat și la Satu Mare

    Biblioteca Vie este un concept interactiv, care permite cititorilor un schimb de experiență direct cu cărțile citite. Ce face din Biblioteca Vie o experiență minunată este faptul că, pe rafturi, CĂRȚILE sunt OAMENI, care intră într-un dialog personal cu CITITORII (elevii) pentru a oferi o experiență unică de învățare.

    Strategia de învățare Biblioteca Vie a fost adoptată de reprezentanții instituțiilor din cadrul M.A.I. în domeniul ordinii și siguranței publice – Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare, Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare – și reprezentanți ai Ministerului Justiției – Serviciul de Probațiune Satu Mare, vineri, 8 iunie a.c., la întâlnirea cu elevii din cadrul Liceului Tehnologic ,,Ioniță G. Andron” Negrești Oaș, coordonați de către dl. director profesor Hotca Ovidiu și profesor consilier școlar Negrea Mariana.

    În cadrul întâlnirilor cu cei 100 de elevi participanți însoțiți de cadrele didactice, reprezentanții instituțiilor sus menționate au avut rolul de cărți vii pentru elevii cititori, evenimentul propunându-și să atragă atenția asupra urmărilor adoptării unor comportamente de risc, dar și promovarea profesiilor de polițist, jandarm, polițist de frontieră, lucrător al Serviciului Județean Anticorupție, al Serviciului de Probațiune, specialist prevenire în cadrul Centrului Antidrog.

    Dezvoltând empatia, abilitatea de a recunoaște și înțelege propriile sentimente, emoții, păreri, motivații, efectele asupra celorlalți, metoda Biblioteca Vie adoptată în cadrul întâlnirilor cu elevii a contribuit și la formarea abilităților de comunicare și relaționare a elevilor cu adulții, încurajând atitudinile deschise și non – discriminatorii, facilitând procesul de învățare.

    Pășind în Biblioteca Vie elevii au învățat lucruri de la oameni despre care poate că nici nu gândeau că ar putea să le zică ceva interesant, au reușit să vadă lumea, măcar pentru puțin timp, cu alți ochi, din perspectiva omului care a trăit la maxim și a simțit munca desfășurată, au putut să descopere despre ei lucruri pe care încă nu le vedeau și au putut chiar să își dorească să le spună propria poveste. Dar mai ales au reușit să afle că viața e compusă dintr-o mulțime de tentații și că de ei depinde dacă povestea lor de viață se intersectează cu cea a cărților (a reprezentanților instituțiilor).

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE