More

    Lucrările la Centura Sătmarului, aprobate de Guvern. Ovidiu Silaghi, unul dintre artizanii investiției

    Lucrările de construire a variantei de ocolire a municipiului Satu Mare au fost aprobate recent de Ministerul Transportului în baza documentului remis în data de 14 iunie 2018. Unul dintre artizanii acestei investiții este și fostul ministru al Transporturilor, sătmăreanul Ovidiu Silaghi.

    Documentul remis recent de Ministerul Transporturilor arată printre altele că este vorba de Etapa I a acestei investiții esențiale pentru cetățenii municipiului Satu Mare.

    ”Se autorizează executarea lucrărilor de construire aflate numai în limitele coridorului expropriat. Valoarea lucrărilor autorizate este de de 253,61 milioane lei, fără TVA. Durata de executare a lucrărilor este de 18 luni, calculată de la începerea efectivă a lucrărilor”, se arată în documentul mai sus menționat.

    După ce a intervenit și a transformat un drum județean în drum național pentru a fi modernizat, facem aici referire la drumul Odoreu-Apa, care scurtează cu kilometri buni traseul Satu Mare – Baia Mare, se poate spune că fostul ministru al Transporturilor, sătmăreanul Ovidiu Silaghi, este unul dintre artizanii Șoselei de Ocolire a Sătmarului, una dintre cele mai mari și mai vitale investiții din municipiul Satu Mare.

    Discuții despre construirea acestei Centuri a Sătmarului s-au purtat de ai bine de zece ani.

    La finele lunii noiembrie 2012, prin grija Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii de atunci, Ovidiu Silaghi, construcţia variantei de ocolire a municipiului Satu Mare se realizează.

    Dacă în data de 6 noiembrie Guvernul aproba Hotărârea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”, în data de 26 noiembrie scoate la licitaţie contractual de execuţie, proiect promovat de ministrul Infrastructurii și Transporturilor, la acea vreme, Ovidiu Silaghi.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE