More

    “ Mondialu’ ” din fața televizorului…

    Dacă tot e de privit Mondialu din fața televizorului să începem nițel rubrica cu audiențele primelor zile. Dacă e să ne luăm după cei de la paginademedia.ro s-ar zice că lumea nu mai e la fel de interesată de fotbal ca acum patru sau opt ani. La deschidere am fost , cică , puțin peste 850000 de români cu ochii pe TVR. Sigur că nici ziua, joi, și nici ora, 18, nu-s tocmai bune de stat în fotoliu cu berea rece la mână și cu gândul doar la fotbal… Dar mă întreb cum calculează ăștia audiențele dacă mai sunt unii ce stau la grămadă pe terase ori în piețe, după caz… E drept că nici rețeta Rusia-Arabia Saudită n-a fost una care să atragă… Audiențele-s cele mai slabe, deocamdată , și nu se compară cu cele din 2014 ori 2010…N-am zice însă neapărat că n-avem motive să stăm cu ochii pe micul ecran… Am avut un superb Spania-Portugalia ( aici au fost peste un milion de privitori). Ori un spectaculos Peru-Danemarca…În care echipa prietenului meu ”sătmăreano-peruan” Alfredo Alcazar a ratat cât pentru un turneu întreg…Aș zice chiar că până să vedem Columbia sau Brazilia la lucru, peruanii au jucat cel mai frumos fotbal dintre echipele sud-americane. Numai că fotbalul se joacă pe goluri , nu pe impresie artistică.
    Iar vedeta incontestabilă a primelor zile n-a fost nici Messi , nici Ronaldo… ci nenea ăsta nou… VAR.
    Francezii să mulțumească tehnologiei…că altfel și acum se chinuiau cu cangurii. Tehnologia asta video le-a adus trei puncte nesperate și poate nemeritate. Apropo…mai vorbeam noi de mâna lui Dumnezeu dacă era VAR-ul și-n Mexic 86?! Golul lui Maradona era anulat și probabil Anglia lui Lineker mergea mai departe…Asta ca să dau un exemplu care mi-a venit primul în minte…Nu m-aș duce până-n Anglia 66 ca să nu par ridicol…Cu golul ăla din finală ce nu știm nici acum dacă a fost sau nu, dacă mingea lui Hurst a trecut ori ba linia porții cu toată circumferința.
    Cât despre ziua de sâmbătă… sincer n-am mai stat atâta vreme în jurul televizorului de dinainte de 89. Când se organizau seri video…Cu casete închiriate și cu filme văzute la foc automat la grămadă, eventual la un amic acasă…Să încerci să te uiți la patru meciuri într-o zi asta chiar e performanță…Cred că oculiștii vor avea de lucru după prima fază a Mondialului…
    P.S. Și un fotomontaj luat din povestea lui Gulliver. Cu Messi legat fedeleș de islandezi…Ce te faci totuși când ești Messi și ratezi la 1-1 de la punctul cu VAR…Mai e mult însă de jucat și sunt sigur că vicecampionii lumii vor și câștiga meciuri la acest Mondial.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE