More

    FOTOGALERIE. O nouă promoţie de ingineri sătmăreni a absolvit Universitatea Tehnică

    Vineri începând cu ora 11.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare a avut loc Cursul Festiv al Promoției 2018 a Universității Tehnice din Cluj Napoca , extensia Satu Mare. Evenimentul, devenit tradiţional la noi în județ, reunind și anul acesta zeci de absolvenţi ai celei de-a zecea promoţii a Extensiei Satu Mare, care au trăit bucuria absolvirii alături de o parte din corpul academic al universităţii clujene.

    Absolvenţi, îmbrăcaţi în toci de culoare neagră, pe grupe având eşarfe rosii , verzi şi albastre, au intratp pe scenă în aplauzele asistenţei şi în acordurile cântecul Gaudeamus Igitur, după care au fost intonate Imnul de Stat şi Imnul UTC-N. La evenimentul festiv au participat și viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, prorectorul Liviu Cucu, prodecanul Laura Bacali,Directorul extensiei Satu Mare a UTCN, Prof.Dr.Ing Daniel Moga, Tiberiu Marcos, Asociația Economico Germană, profesor Vlad Mureșan dar și alți invitați de seamă.

    “În acest an ,avem bucuria să sărbătorim cea de-a zecea promoție la specializările Tehnologia Construcțiilor de mașini și automatică și informatică aplicată. Este un moment care arată că prezența nostră aici la Satu Mare, a fost statornică și în același timp vreau să vă spun că în acest an au fost reacreditate toate programele de studiu ,automatică și informatică tehnică, tehnologia construcțiilor de mașini și inginerie economică. Începe o altă etapă, ca să devină ingineri în adevăratul sens al cuvântului, este foarte importantă experiența anilor care vor urma, unii dintre ei au fost deja prezenți încă din timpul studenției în diverse companii locale. S-a ajuns de la o situație în care erau foarte mulți ingineri la o situație în care nu mai sunt de ajuns, acum trăim o criză în acest sens și ne bucură că dezvoltarea companiilor industriale din județul Satu Mare și din orașul Satu Mare, au condus la această cerere de ingineri”, a spus Directorul extensiei Satu Mare a UTCN, Prof.Dr.Ing Daniel Moga.

    Studenții din această promoție au pregătit trei diplome onorifice pe care le-au acordat ca semn de mulțumire și pentru sprijinul acordat de-a lungul acestor ani profesorilor Vlad Mureșan, Florin Lungu, și lui Simion Haragâș.
    Cu toții au fost la mare înălțime și au primit câte o diplomă simbolică însă de fiecare edată există și cei mai buni.

    Astfel la specializarea inginerie economica sefă de promoție a fost Cristina Nagy, la specializărea Tehnologia Construcțiilor de mașini șef de promoție a fost Căsuț Claudiu Cosmin iar la specialitatea automatică și informatică tehnică Templi Ferencz a fost cel mai bun.

    La final toți au fost felicitați de membrii familiei iar la finalul zilei au sărbătorit într-un mare fel petrecerea de banchet.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE