More

    Tractorist înecat în Crasna și incendii la două mașini

    În perioada 23 – 24.06.2018 pompierii din cadrul I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare au intervenit la mai multe situații de urgență.

    Misiune de salvare/recuperare persoană căzută în râul Crasna
    Sâmbătă, 23.06.2018, în jurul orei 21ºº, I.S.U. “Somes” Satu Mare a fost anunțat despre existența unui tractor căzut în râul Crasna, între localitățile Berveni și Lucăceni, de pe raza comunei Berveni.

    În zona menționată, s-au deplasat două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei și un echipaj de prim ajutor cu o ambulanță SMURD. Dat fiind faptul că șoferul nu a fost găsit în tractorul căzut în râu, pentru demararea procedurilor de căutare/salvare în aval și amonte de locul incidentului, s-a intervenit și cu două echipaje cu bărci de salvare din dotarea inspectoratului. Căutările au continuat până a doua zi, 25.06, a.c., cu forțe dislocate și de la Detașamentul de Pompieri Satu Mare.
    În urma măsurilor implementate și a organizării forțelor, în jurul orelor 17ºº, la 2 km în aval de locul incidentului, a fost găsit șoferul tractorului, care, din nefericire, nu mai era în viață.

    Autoturisme cuprinse de flăcări
    În după masa zilei de duminică, 24 iunie a.c., I.S.U. ,,Someş” Satu Mare a fost anunțat despre producerea unui incendiu la două autovehicule, aflate pe raza orașului Tășnad, într-o parcare din cartierul Zorilor. La adresa menționată s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei – Punct de Lucru Tășnad, care a intervenit pentru lichidarea incendiului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

    Incendiul a fost stins în limitele găsite, însă în urma evenimentului au ars materiale combustibile: tapițerie, scaun, componente din plastic, 4 anvelope și s-au degradat caroseriile și motoarele, autovehiculele fiind avariate în proporție de 80%. Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost scurtcircuitul electric la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Nici o persoană nu a fost rănită în urma evenimentului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE