More

    Câini aruncaţi cu sacii din maşini la Carei

    caini-comunitari

    Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Puffi din Carei au primit mai multe sesizări legate de faptul că mai mulţi indivizi aruncă din maşini saci plini cu câini. Se pare că majoritatea acestor indivizi locuiesc în comunele din apropierea Careiului, iar prin această metodă barbară reuşesc să scape de câinii nedoriţi, crescând astfel numărul câinilor comunitari din municipiu. Membrii Asociaţiei Puffi din Carei au decis să ia măsuri împotriva acestor practici barbare, oferind recompense financiare tuturor careienilor care reuşesc să furnizeze informaţii ce pot duce la identificarea autorilor.

    Apel pentru identificarea autorilor
    Conducerea Asociaţiei Puffi le solicită careienilor de bună-credinţă care sunt martori la astfel de fapte să-i fotografieze sau să-i înregistreze cu telefonul mobil pe autori, respectiv maşinile acestora. Deţinătorii înregistrărilor de acest gen sunt aşteptaţi să se adreseze Asociaţiei Puffi, urmând să fie recompensaţi financiar de preşedintele Maria Ardelean. “Aceste practici de aruncare a câinilor din maşină, îngrămădiţi unul peste altul în saci, trebuie să înceteze. Aşteptăm careienii să ne furnizeze fotografii sau înregistrări în acest sens. Ne vor putea contacta la numerele de telefon 0740.014.917 sau 0770.910.945 şi vor fi recompensaţi financiar. Bineînţeles că îi vom recompensa şi pe martorii care vor sesiza astfel de incidente la 112. Pe baza înregistrărilor vom face denunţuri penale pentru abandon şi rele tratamente aplicate animalelor. Identificarea autorilor şi a maşinilor acestora va cădea în seama autorităţilor. Dacă unii oameni iresponsabili folosesc astfel de metode barbare pentru a scăpa de câinii nedoriţi, voluntarii Asociaţiei Puffi sterilizează degeaba câinii comunitari din Carei. Potrivit informaţiilor de care dispunem, majoritatea celor care aruncă câinii din maşini sunt din comunele învecinate Careiului. În ultimele trei luni, dintr-o maşină cu numărul de înmatriculare SM 93 PUS au fost aruncaţi de mai multe ori câini îngrămădiţi în saci pe raza municipiului Carei”, ne-a declarat Maria Ardelean.
    Asociaţia Puffi va organiza întâlniri cu primarii tuturor comunelor din zona Careiului pentru a le explica faptul că problema sterilizării câinilor este o problemă comună. Dacă nu se iau măsuri de sterilizare şi la nivelul comunelor respective, numărul maidanezilor va fi în continuare ridicat în Carei din cauza acelor săteni care-i abandonează pe străzile oraşului pentru a nu se reîntoarce acasă. Cu alte cuvinte, s-ar intra într-un cerc vicios.

    Un model de bune practici
    Activitatea Asociaţiei Puffi din Carei a devenit un veritabil model de bune practici când vine vorba despre problema câinilor fără stăpân. Conform celor declarate de preşedintele Asociaţiei Puffi, Maria Ardelean, fundaţia a apărut ca reacţie la violenţa cu care operau hingherii pe raza municipiului Carei. Totodată, în doar trei ani de când funcţionează, asociaţia a reuşit dea spre adopţie, în baza unor contracte cu viitorii proprietari, peste 300 de câini comunitari, stabilind un veritabil record în acest sens.
    În plus, voluntarii Asociaţiei Puffi au reuşit să sterilizeze peste 670 de câini. De asemenea, asociaţia careiană a amenajat un adăpost pentru câinii comunitari într-o baracă situată în incinta fostei unităţi militare de pe strada Căpleniului. În acest adăpost sunt cazaţi aproape 250 de câini fără stăpân, îngrijiţi şi hrăniţi din sponsorizările obţinute de voluntarii Asociaţiei Puffi. Activitatea Asociaţiei este sprijinită constant de către Primăria şi Consiliul Local al municipiului Carei.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE