More

    FOTOPLANURI. Centrul Nou, reabilitat integral. Consilierii locali și-au dat girul

    Platoul din Centrul Nou al municipiului Satu Mare va fi reabilitat integral mai ales după ce, în ședfința de astăzi, consilierii locali sătmăreni, au votat proiectul de hotărâre cu privire la Documentația de Avizare a Lucrărilor (DALI). Întreaga Piață 25 Octombrie va fi reconfigurată, aici urmând a fi construite atât pasaje pietonale cât și piste de biciclete.

    În cadrul proiectului care vizează modernizarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare se propune reconfigurarea Pieței 25 Octombrie, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

    Astfel, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se va obține îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 3 milioane de euro, bani care vor fi alocați prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

    Înainte ca proiectul să fie aprobat, consilierul local PSD, Ciprian Crăciun a întrebat executivul de ce acest proiect nu a fost supus dezbaterii publice, ținând cont de amploarea și impactul acestuia asupra populației. City-managerul Masculic Csaba a răspuns că acest proiect nu este prevăzut de lege să fie supus dezbaterii publice, dar nici nu mai era timp pentru așa ceva.

    Totodată, consilierul local Ioan Ardelean a arătat că timpul de execuție, trei ani, este extrem de lung. Tot Masculic a răspuns că, atunci când lucrările vor fi scoase la licitație, în caietul de sarcini va fi trecut un termen de execuție mult mai mic.

    Tot în ședința de astăzi Consiliul Local Satu Mare a aprobat proiectele privind modernizarea școlilor ”Lucian Blaga”, “Octavian Goga” și ”Mircea Eliade”, precum și a Grădiniței cu program prelungit nr.6.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE