More

    “Mondialu’ ” din fața televizorului…

    Nemții lui Low n-au prea deschis manualele de istorie înaintea Mondialului… N-au luat în calcul că de fiecare dată când au pornit cu aroganța lor, a veșnicilor învingători, la război, până la urmă l-au pierdut. Sigur că e o coincidență că Germania la fotbal a avut aceeași soartă în Rusia în 2018 ca și Panzerele Reichului în URSS în al doilea război mondial… La drept vorbind Germania a pățit exact ce-au pățit și alte campioane mondiale… Franța, Italia, Spania, care după ce au câștigat Cupa Mondială, peste patru ani n-au mai ieșit din grupe… Sincer, la nemți nu ne-am fi așteptat să nu fie atenți la amănuntul ăsta… Dar uite că se întâmplă ca și cei mai calculați oameni din Europa s-o mai dea în bară.

    Sigur că acum curg glumele pe seama nemților… Își merită soarta Low și naționala lui. S-au făcut de râs. Dar Cupa Mondială merge mai departe și fără Germania.

    Avem Franța –Argentina în optimi. Se va mai salva Messi încă o dată? Franța e văzută ca o mare favorită la titlu și acum pare să fie momentul cheie pentru cocoși la Mondial. Francezii au un lot excelent, dar parcă mijlocașilor le cam lipsește fantezia… Nu mai au un Platini, un Giresse, un Zidane , Djorkaeff… unul cu gleznă fină, un număr 10… Rămâne de văzut dacă ajunge pentru a câștiga un Mondial să-i ai pe Mbappe, Griezmann ori Pogba…

    Interesant e și Uruguay –Portugalia… Sud-americanii n-au luat încă gol și par cei mai bine organizați, ca joc, de la Mondial… Iar Portugalia a arătat că stă în Cristiano Ronaldo… Dacă el va fi scos din joc, lusitanilor le va fi tare greu să treacă în sferturi… Brazilia arată excelent și cu un Neymar într-o formă excelentă a câștigat grupa fără să forțeze.Iar în fața Mexicului jucătorii lui Tite par clar favoriți!

    Mai e Suedia-Elveția, un meci interesant între două echipe europene care cred în șansa lor la acest Mondial. Plus Croația-Danemarca… cu un plus pentru croați care deja au dovedit că se pot bate cu granzii după acel 3-0 cu Argentina.

    Vineri e liber, în sfârșit… O pauză de fotbal sincer nu strică…

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE