More

    “Mondialu’ ” din fața televizorului…


    Ziua în care s-au dezumflat Baloanele de Aur! Așa am gândit și am și postat pe facebook imediat după ce Portugalia lui CR7 a părăsit Mondialul. În aceeași zi de sâmbătă, cu câteva ore mai devreme și starul Argentinei, Messi, era trimis acasă din optimi de impresionanta trupă a Franței.

    Baloanele de Aur ale ultimilor ani, jucătorii în jurul cărora ai impresia că se învârte planeta fotbal, părăsesc Mondialul și ratează șansa de a se duela direct în sferturi într-un mult dorit Portugalia-Argentina.

    E totuși o mică-mare diferență între cei doi la acest Mondial…Cu un plus de atitudine , dorință și implicare de partea lui Cristiano…Chiar și ținut extraordinar de uruguayeni, Ronaldo tot a reușit să-i păcălească măcar o dată pe sud-americani. Când a sărit la faza golului și a tras doi adversari cu el lăsându-l liber pe Pepe…Măcar atât și tot a mișcat ceva…În schimb , Messi a părut tot Mondialul fără chef, fără vlagă… Poate e doar o impresie…Și mai e ceva, acum toată lumea se întreabă , pe bună dreptate , de ce un jucător ca Dybala e rezervă…ori Icardi n-a prins lotul… Argentina a avut pe lângă Messi un lot fantastic și n-a reușit, Portugalia parcă l-a avut doar pe Ronaldo și cam atât a putut…Rămânem doar cu impresia că la fel ca și în 94 când se termina era Maradona, Argentina a fost eliminată în optimi de România după cel mai spectaculos meci de la mondial. Și acum Argentina, la final de eră Messi, pleacă acasă tot în optimi după un 3-4 de poveste cu Franța.

    Cât despre Franța…superbă. Dar să vedem ce va izbuti cu pragmatica apărare a Uruguayului…Căci e vorba veche și adevărată care spune…”Atacul îți câștigă un meci, două, dar apărarea îți câștigă campionatul!” Dacă vor reuși să-l refacă pe Cavani, uruguayenii au șansa lor cu Franța. Am tot spus-o…Uruguay e o combinație între Italia și Atletico Madrid. Nu-s ei spectaculoși, dar par de cursă lungăăăă.

    Mai e o constatare interesantă…S-a tot vorbit de duelul Real-Barca când a venit vorba de marcatori..Ei bine, seara de sâmbătă, a optimilor, a fost clar a PSG-ului… Mbappe și Cavani cu dublele lor au adus calificarea Franței și a Uruguayului. Iar pe listă îl mai punem și pe eliminatul Di Maria cu reușita lui de poveste pentru Argentina.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE