More

    AUTOSTRADĂ, tot mai aproape de Satu Mare. Sătmărenii fac lobby pentru construirea ei

    Dacă toate lucrurile merg bine, în scurt timp vom avea o autostradă foarte aproape de Satu Mare, prelungirea autostrăzii M3 până la granița cu România.

    Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, alături de primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, s-au întâlnit cu preşedintele în exerciţiu al Consiliului districtual al județului Szabolcs-Szatmár-Bereg, Seszták Miklós, pentru a stabili împreună o strategie astfel încât autostrada M3 să fie prelungită până la Petea.

    ”Împreună cu colegii din județul Szabolcs-Szatmár-Bereg, facem lobby pentru prelungirea autostrăzii M3 până la graniță. Facem demersuri pentru ca autostrada M3 să fie prelungită cât mai curând”, afirmă primarul Kereskenyi Gabor.

    Primul care a adus în discuție prelungirea acestei autostrăzi până la granița cu România a fost chiar premierul Ungariei, Victor Orban. În cadrul unei vizite la Satu Mare, primul ministru al Ungariei a declarat că are în vedere prelungirea până la granița cu România a acestei autostrăzi.

    ”Printre altele, am convenit despre prelungirea autostrăzii M3. După ce ajung înapoi la Budapesta, vom discuta cu Guvernul Ungariei să prelungim autostrada până la graniţa României, la punctul Csengersima-Petea. Acesta înseamnă construirea unui tronson de 40 de kilometri prin care sătmărenii vor avea acces la reţeaua europeană de autostrăzi” , declara pe data de 8 decembrie 2016 primul-ministrul Orbán Viktor, cu ocazia vizitei sale la Satu Mare.

    Premierul Ungariei a mai arătat că în scurt timpva fi demarat și proiectul tehnic pentru prelungirea autostrăzii M3 până la graniță.

    Pe de altă parte, însă, primarul Kereskenyi a ceut autorităților române să urgenteze construirea Autostrăzii ”Transilvania”.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE