More

    Podul pietonal peste Someș, bijuteria orașului. Proiectul, are finanțare

    Podul pietonal ce se preconizează că va fi construit în zona centrală a municipiului Satu Mare și care ar urma să lege Centrul Nou al Sătmarului cu viitorul mega-mall NEPI va fi o adevăratră bijuterie a orașului. Primarul Kereskenyi Gabor a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că acest pod, va fi și o adevărată capodoperă arhitecturală, un simbol, o adevărată bijuterie a orașului.

    Tot cu aceeași ocazie, edilul șef a precizat că podul va fi construit din fonduri europene, acesta fiind inclus în cadrul proiectului care vizează modernizarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare. Prin acest poriect se propune reconfigurarea Pieței 25 Octombrie, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

    Astfel, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se va obține îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

    Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 3 milioane de euro, bani care vor fi alocați prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE