More

    Festivalul Internațional de Fanfare, pentru a doua oară la Satu Mare

    Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, a organizat, la acest sfârșit de săptămână, cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Fanfare. Desfășurat în Piața 25 Octombrie, evenimentul care se adresează iubitorilor muzicii de promenadă a avut invitați din România și Serbia.

    Fiind anul Centenarului Marii Uniri – am invitat fanfara românească „Cultura” din Satul Nou – Serbia.
    Manifestarea a început cu parada fanfarelor. Astfel, sâmbătă, de la ora 14.00, fanfarele participante la festivalul de la Satu Mare au defilat prin municipiu având următorul traseu: platoul din fața Muzeului Județean- bld. I.C. Brătianu- Piața Libertății- Pasajul Corneliu Coposu – Piața 25 Octombrie.

    Apoi, în Piața 25 Octombrie s-a desfășurat prima zi a Festivalului Internațional de Fanfare, Satu Mare 2018. Aici a avut loc, de la ora 15.00, concertul fanfarei „Promenada” – Câmpia Turzii, urmat de cel susținut de fanfara din Foieni, seara fiind încheiată de concertul Fanfarei „Cultura” din Serbia.


    A doua zi, duminică, de la ora 15.00, a avut loc concertul fanfarei „Promenada” – Zalău, urmată de Fanfara de copii din Telciu, Bistrița – Năsăud. Festivalul s-a încheiat cu recitalul susținut de Fanfarele Reunite din Beltiug, Petrești și Palatul Copiilor Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE