More

    “Mondialu’ ” din fața televizorului…

    S-a terminat! Am avut o lună frumoasă. Fotbal de calitate, transmisii excelente, stadioane superbe. Ce mai, un Campionat Mondial reușit. Mama Rusie a fost la înălțime, cel puțin din ce am văzut în reportajele transmise pe diverse canale…Despre TVR nu pomenesc. Singurul lor merit e că au transmis campionatul…În rest au rămas pe stil vechi…Comentariile, trebuie să recunoaștem, modeste. Cu multe clișee, limbaj parcă de lemn…Sincer, deja mi-e tare dor de vocea maestrului Țopescu!Și de profesionalismul lui…Din păcate timpul trece și nu ne iartă pe niciunul…O să vedem noi cu ce s-or mai lăudat teveriștii că au bătut recordurile de audiență . Că Mondialul ține o lună, o dată la patru ani…Iar ei, pe cel care îi mai scotea în lume seară de seară, adică pe Dragoș Pătraru de la Starea Nației, l-au cam faultat. Să fie sănătoși…de azi avem și alte canale pe telecomandă.

    Despre finală o să vorbim mâine. Când tragem concluziile campionatului. Belgia a luat meritat bronzul…Dacă aveau mai mult tupeu puteau chiar câștiga în fața Franței. E poate singurul regret de la acest Mondial. Acela că Belgia n-a prins finala. Cu șansa asta nu știu când se vor mai întâlni. Anglia se întoarce acasă iar fără medalie. Ca-n 1990. Atunci englezii i-au avut pe Lineker, Gascoine, Platt…și au pierdut dramatic semifinala cu Germania. Iar bronzul l-a luat Italia, țara gazdă.Acum, la cum au arătat în ultimul meci, ai zice că și locul patru e prea mult…Dar Southgate are trupă tânără și poate spera la podium în Qatar.

    În Anglia e drept că week-end-ul ăsta vedeta a fost Wimbledonul…Cu prințesele Meghan și Kate în tribună. Cu meciuri de poveste la masculin. Mulțumim Eurosport. Și cu Germania parțial răzbunată după eșecul la Mondiale…Kerber cea cu prenume franțuzesc ( sâc) Angelique a bătut-o pe mămica Williams și a luat titlul. Prima nemțoaică de la Graff încoace ce se impune pe iarba londoneză…

    Mă apucă groaza că se termină Mondialul și ne întoarcem la chinuitul nostru fotbal autohton. Doamne, ce fotbal de doi lei a fost la Viitorul cu împiedicații ăia din Luxemburg. Și de doi lei 50 la CFR Cluj-Craiova…Măcar oltenii au fost de zece la atmosferă ( și de patru la gazon). Așa că … eu cred că vom plânge noi microbiștii pe unde nu ne-a vedea nimeni după fotbalul de la Mondiale. Cel puțin până începe Liga Campionilor!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE