More

    LeBron James a vorbit în premieră despre planurile cu Lakers

    Transferul lui LeBron James de la Cleveland Cavaliers la Los Angeles Lakers la începutul lunii iulie a surprins într-o oarecare măsură lumea sportului, având, dacă vreţi, un impact oarecum similar cu trecerea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus. Ambele mutări s-au făcut în luna iulie şi au stârnit valuri de comentarii.

    Cel supranumit ”Regele” a vorbit în premieră despre viitorul lui la Lakers, după contractul semnat pe 1 iulie. La 33 de ani, James a anunţat că este în continuare înfometat după succes şi îşi propune să readucă LA Lakers în vârful NBA. ”Ajutând echipa să ajungă la un nivel pe care nu l-a mai atins în ultima vreme, este o provocare pe care mi-o doresc”, a declarat LeBron James.

    Cu 16 titluri câştigate, Los Angeles Lakers este a doua echipă în istoria NBA după Boston Celtics – 17 trofee. Franciza a traversat însă cei mai grei 5 ani din toate timpurile, perioadă în care nu a mai ajuns nici în play-off. Ultimele două titluri datează din 2009-2010 şi au fost obţinute cu Kobe Bryant în rol de lider.

    ”A fi parte dintr-o franciză cu un astfel de trecut este ceva minunat pentru mine şi pentru istoria baschetului, în general”, a declarat James, al şaptelea marcator din istoria NBA.

    ”Regele” are trei titluri câştigate în NBA, două cu Miami în 2012 şi 2013 şi unul cu Cleveland în 2016. În această vară, el a mai fost în discuţii cu Philadelphia 76ers, unde ar fi putut face echipă cu ”lupii tineri” Ben Simmons şi Joel Embiid, şi cu Houston Rockets, unde i-ar fi avut alături de James Harden şi Chris Paul. LeBron James a ales însă istoria, astfel că a semnat cu LA Lakers.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE