More

    Întâlnire la GUVERN între liderii coaliţiei de guvernare

    Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Candu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dancila si presdintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu (de la stanga la dreapta), viziteaza expozitia de marci postale prilejuita de aniversarea Centenarului Unirii de la 1918, “100 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania”, marti 27 martie 2018, la Palatul Parlamentului. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

    Liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au participat, joi, la Palatul Victoria, la discuţii cu premierul Viorica Dăncilă, tema fiind rectificarea bugetară pe care Executivul intenţionează să o opereze, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

    Rectificarea bugetară a fost amânată pentru 14 august, urmând ca proiectul să fie pus în dezbatere publică joi seara sau vineri dimineaţa, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX. Potrivit surselor citate, proiectul urmează să fie dezbătut la jumătatea lunii august.

    La discuţii a participat şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, dar şi vicepremierii Paul Stănescu şi Viorel Ştefan.

    Discuţii privind prima rectificare din acest an au avut loc şi în cursul zilei de luni, atunci când Viorica Dăncilă i-a convocat pe miniştri la o întâlnire. În paralel cu această întâlnire de la Guvern, liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

    Premierul Dăncilă: Rectificarea bugetară este pozitivă

    Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că prima rectificare bugetară din acest an este pozitivă şi că proiectul va fi adoptat de Executiv în a doua jumătate a lunii august.

    „Avem o rectificare bugetară pozitivă. Avem venituri în plus la bugetul general consolidat per sold de aproape 6 miliarde de lei. Ordonanţa de rectificare va fi adoptată în a doua jumătate a lunii august”, a declarat Dăncilă.

    Premierul a adăugat că va prezenta, joi seară, de la ora 19.00, detaliile rectificării bugetare.

    Joi, la Palatul Victoria, liderii coaliţiei de guvernare – Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu- au discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor despre prima rectificare din acest an.
    Discuţii pe acest subiect au avut loc şi la începutul acestei săptămâni.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE