More

    Un dar de Centenar pentru Sătmar

    Ieri a avut loc un eveniment religios deosebit de important pentru județul Satu Mare. La Catedrala Adormirea Maicii Domnului a avut loc slujba de liturghie unde Preasfințitul Iustin Sigheteanul l-a prezentat credincioșilor sătmăreni pe Preasfințitul Timotei. De asemenea, duminică a avut loc și hirotonirea preotului Câcău Mircea Alexandru pentru parohia Bicău.

     

    Sărbătoarea de ieri a avut o însemnătate și mai mare deoarece a fost prezentat și preotul Șimonca Radu care vine din Balta Blondă și va deveni astfel preotul Catedralei Adormirea Maicii Domnului, totodată fiind semnalată și pensionarea părintelui Donca. Pentru că însemnătatea acestui eveniment a fost una mare au fost invitați să participe preoți de la fiecare biserică din oraș în frunte cu protopopul Ioan Socolan, dar și preoți veniți de la alte parohii. Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, dar și alte oficialități au participat la această memorabilă zi.


    Corul „Teologo”care a cântat duminică la biserică a venit tocmai din Baia Mare.

    “Preasfințitul Episcop Timotei Sătmăreanul care slujește aici în catedrală pentru prima dată împreună cu noi deacum nu ca și ucenic , cum a fost până acum și subaltern ci ca și frate împreună slujitor al bisericii lui Hristos Arhiereu. Dumnezeu ne-a ajutat să avem această duminică neocupată și să putem să programăm această slujbă, să facem bucurie sătmărenilor și să slujim împreună la Catedrala municipiului, această Catedrală construită de Armata Română, de oștirea țării noastre. Armata și biserica au fost și poate încă mai sunt stâlpii de siguranță ai unității de neam și de credință. De aceea îi mulțumim bunului Dumnezeu că după doliu de un an și ceva pe care l-am avut dupa moartea Presfințitului Iustinian să aducem lângă noi pe Preasfințitul Timotei , născut dar și crescut la Mănăstirea Rohia, intrat la 14 ani la Mănăstire. În ultimii zece ani a muncit enorm de mult pentru Sătmar și sătmăreni, pentru acest județ , această parte a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului . Suntem un suflet în două județe. Eu voi sluji la Baia Mare iar Preasfințitul Episcp Timotei Sătmăreanul va sluji la Satu Mare dar vom sluji si invers, nu ne vom separa , slujirea nostră va fi pe ambele județe.” A spus în cuvântare lui Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin.


    Acest eveniment este cel mai important eveniment din județul Satu Mare de anul acesta.

    „Mare este bucuria pe care Măicuța Domnului ne-a făcut-o în această zi binecuvântată pentru că Maica Domnului s-a rugat fierbinte fiului ei iubit să ne binecuvânteze astăzi cu acest eveniment minunat, eveniment pe care l-au creat Preasfințitul Părinte Episcop Iustin și Presfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul fiind aici în biserica noastră împreună în calitate de ierarh pntru prima dată. De aceea în numele dumneavoastră doresc să le mulțumesc în mod deosebit pentru că și-au lăsat deoparte toată grijile și au venit aici pentru a sluji împreună Sfânta Liturghie, pentru a aduce binecuvântarea lui Dumnezeu” a spus preotul Cristian Boloș, paroh al Catedralei ortodoxe Adormire Maicii Domnului din Satu Mare.

    Raluca Jofi

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE