More

    Laptele de mamă este o adevărată minune

    Sâmbătă, 4 august, de la ora 10, zeci de mămici și-au alăptat copilașii în public în cadrul evenimentului Marea Atașare 2018.

    Marea atașare este un eveniment care are ca scop promovarea alăptarii în comunitatea noastră. Organizatorii își doresc promovarea resurselor corecte de informare și suport pe tema alăptării, încurajarea tolerării alăptării în spațiile publice, transformarea alăptării într-un gest firesc, prezent zilnic în jurul nostru.

    Marea atașare este o inițiativă mondială de succes care crește conștientizarea alăptării , încurajează formarea grupurilor de sprijin între persoanele care alăptează și își propune să normalizeze alăptarea ca parte a firescului, al existenței. Mamele care alăptează, din întreaga lume, se întâlnesc în locațiile stabilite pentru a-și atașa copiii simultan la sân. Toți copilașii atașați sunt numărați și se stabilește recordul. Recordul mondial al marii atașări este de 17.992 atașări. Anul acesta au fost numărate și mămicile din orașul nostru, 65.

    Alăptarea în public este importantă pentru că alăptarea este o parte firească a vieții, alăptatul în public ajută la creșterea toleranței comunității față de acest gest minunat, posibilitatea de a alăpta în public face alăptarea mai ușor de realizat.

    Sâmbătă, 4 august, începând cu ora 10, zeci de mămici și-au alăptat copilașii în public în cadrul evenimentului Marea Atașare 2018.


    Organizatorii își doresc să încurajeze decizia mamelor de a alăpta, să aplaudăm efortul celor care aleg să le ofere copiilor lor ”tot ce este mai bun în lume” și anume laptele de mamă, încurajarea tolerării alăptării în spațiile publice, transformarea alăptării într-un gest firesc, prezent zilnic în jurul nostru.

    “Atât eu, cât și mamele care au reușit să alăpteze, ne dorim toate ca tot mai multe mame să alăpteze exclusiv, să fie pus copilul doar la sân fără completare pentru o alăptare de cât mai lungă durată. Am dorit să încurajăm prin acest eveniment și alăptarea în public deoarecela noi în țară există reticența legată de acest aspect. Au fost foarte multe mămici, mulți tătici , s-au adunat multe persoane…întâlnirea de azi a fost o întâlnire internațională. În județul Satu Mare, de inițiat alăptarea se inițiază, puține mame refuză să alăpteze, dar din păcate mai departe statistica nu este făcută. Medicii de familie probabil că știu cam care este procentajul de alăptare până la șase luni, dar se pare că treptat crește procentajul la noi în oraș”, a declarat Roxana Varga, medic specialist neonatolog.


    Tot în cadrul ”Săptămânii Internaționale a Alăptării” mămicile din grupul de sprijin în alăptare vor aduna fonduri online pentru realizarea a două zone pentru alăptat în Secția nou-născuți.

    Raluca Jofi

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE