More

    A treia seară de Festival CAREIFEST

    Duminică, 5 august 2018, începând cu ora 19.30 a debutat ce de-a doua seară din cadrul Festivalului de Folclor al Naționalităților, cu seara de Folclor Maghiar, în cea de-a treia seară de Festival CAREIFEST.

    Regal focloric  maghiar
    Manifestarea a fost deschisă de Formația Rigófütty, de la Centrul Social al Municipiului Carei, care a interpretat mai multe melodii populare maghiare.

    După ora 20.00 au urcat pe scenă membrii Ansamblului Rekettye de la Centrul Cultural Carei, care au prezentat mai multe dansuri din diferite zone geografice dar și câteva melodii la țiteră.

    Au urmat apoi primii invitați ai serii, Ansamblul de dansuri populare maghiare ”CSIKUSKA” din Encs (Ungaria). Dansatorii au impresionat nu doar prin dificultatea figurilor și mișcările precise ci și prin costumele populare colorate și pline de podoabe pe care le-au schimbat după fiecare dans în parte. Tinerii dansatori au fost răsplătiți cu ropote de aplauze.

    Seara s-a încheiat cu gala de operetă și cântece tradiționale maghiare oferită de soliștii Donkó Annamária și Donkó Imre, respectiv dansatorii Steuer Tibor şi Hajdú Krisztina, cu toții membrii ai Teatrului „Csokonai” din Debrecen (Ungaria), acompaniați de taraful tradițional țigănesc condus de maestrul Tordai Zoltán.

    Gală de neuitat
    Virtuozitatea instrumentiștilor, interpretarea plină de energie a soliștilor, completate de momentele coregrafice ale perechii de dansatori au reprezentat rețeta unei gale de neuitat pentru publicul prezent la eveniment. După recitalul care a durat o oră și jumătate, publicul i-a aplaudat în picioare pe artiști. În repertoriul propus de soliști spectatorii au putut asculta atât șlagăre de operetă cât și melodii cunoscute precum „Szép város Kolozsvár”, „Egy cica, két cica”, „Cintányéros cudar világ” sau „Az a szép, az a szép”.
    Organizatorii evenimentului au fost: Direcţia de Cultură şi Sport Carei, Centrul Cultural Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei. Prezentatorii evenimentului au fost: Járay Zsanett şi Adrian Ştefănuţi.

    Seară de folclor românesc
    Festivalul de Folclor al Naţionalităţilor continuă luni, 6 august 2018, cu seara de folclor românesc, LUNI, 6 august 2018, Parcul Dendrologic, Scena în aer liber.

    Program:
    între orele 19.00 – 21.30 Ansamblul folcloric „JURJ”
    Ansamblul folcloric din Lucăceni
    Ansamblul folcloric „CEATĂRA”
    Ansamblul folcloric „DOINA PRAHOVEI” din Ploiești,
    Ansamblul folcloric „MĂRGINIMEA” din Sibiu
    ora 21.30 Concert extraordinar OANA VENȚEL și GEORGIANA MARINA.
    Organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în program. În caz de vreme nefavorabilă evenimentele se pot anula!

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE