More

    Federația Română de Baschet a organizat în această vară prima ediție a Ligii Naționale de baschet 3×3

    Echipele din Liga Națională au fost obligate să participe la minim patru turnee în această vară, iar în urma punctajelor obținute, 12 dintre ele s-au calificat la turneul final ce a avut loc în week-end la Târgu Jiu.

    CSM Satu Mare s-a calificat la turneul final de pe poziția a 4-a. În această vară fetele noastre au ajuns în sferturi la Cluj Napoca, Sibiu, București și Timișoara și au câștigat turneul de la Râmnicu Vâlcea.
    Din echipa CSM-ului au făcut parte Alexandra Uiuiu, Adina Pop, Andrea Olah, Elisabeth Pavel, Andreea Lazăr, acestea participând pe rând la turnee…

    La Târgu Jiu, CSM Satu Mare a fost repartizată în grupa D alături de KSE Târgu Secuiesc și Rapid București. Două meciuri, două victorii la pas, 13-3 cu KSE și 17-12 cu Rapid.

    A urmat sfertul de finală, 21-12 cu U Cluj Napoca și apoi duelul cu Agronomia din semifinale.
    O victorie, 12-6, în urma căreia Uiuiu, Pop și Pavel și-au asigurat prezența în finală.

    Oboseala acumulată pe parcursul zilei s-a resimțit în ultimul act, când CSM-ul a reușit să țină ritmul cu Știința doar în primele trei minute. S-a terminat 22-12 pentru Știința, o echipă ce are în componență jucătoarele din naționala de 3×3 a României. Pe Gabi Mărginean, Ancuța Stoienescu, Gabi Irimia și Dora Ardelean.

    Este o performanță deosebită pentru fetele de la CSM, mai ales dacă ținem cont că, de la ediția 2020 a Jocurilor Olimpice, baschetul 3×3 devine și el sport olimpic. Iar Naționala României de baschet feminin 3×3 are o șansă importantă de a ajunge la Olimpiada de la Tokio.

    ”Este meritul fetelor și merită toate felicitate pentru această performanță. Am încercat să respectăm această competiție și am avut un lot format din jucătoarele de la echipa cu care în mare vom aborda noul sezon. Felicitări Alexandra Uiuiu, Adina Pop, Andrea Olah, Andreea Lazăr și nu în ultimul rând lui Eli Pavel care a revenit și numai pentru o vară în tricoul CSM-ului. În afara lui Eli Pavel, cu restul fetelor ne revedem și de la toamnă la CSM Satu Mare. Să sperăm că sezonul viitor vom trece peste această barieră a locului 2”, spune managerul secției de baschet de la CSM, Florin Mureșan.

    De remarcat că anul 2018 a adus iată două titluri de vicecampioană națională în baschetul feminin românesc!
    În prima zi a turneului final, la eveniment a participat și Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului. Iar aceasta a ținut să asiste la meciul echipei sătmărene…Iar ca o premoniție , Ioana Bran s-a fotografiat după o acțiune caritabilă desfășurată la o casă de copii din Târgu Jiu cu echipele ce peste o zi aveau să joace finala!

    Clasament final: 1. Știința București, 2.CSM SATU MARE, 3.Agronomia București, 4.Phoenix Constanța.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE