More

    VIDEO. Al patrulea pod peste Someș. Lucrările încep în curând

    Lucrările de construcție a Șoselei de Ocolire a municipiului Satu mare se desfășoară într-un ritm foarte intens. În scurt timp vor începe, efectiv, și lucrările de construire a celui de-al patrulea pod peste Someș.

    Se va construi al patrulea pod

    Începute de mai bine de o lună, lucrările la Șoseaua de Centură a Sătmarului se desfășoară într-un ritm alert.
    Practic, lucrările au fost demarate pe două fronturi cu două echipe. Una dintre acestea lucrează de la Drumul Careiului înspre Someș, iar cea de a doua de la bulevardul Unirii (drumul spre Petea) înspre Someș.

    În prima fază va fi construit podul peste Someș inclus în această Centură de ocolire. Acesta urmează a fi ridicat în zona Hotelului Dana I.

    Termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni, dar cel mai probabil vor fi exista întârzieri din cauza câtorva probleme cu devierea unor cabluri de înaltă tensiune.

    Detalii tehnice

    Şoseaua de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 13,572 km din care drum cu două benzi 5,6 km, cu o lățime de 10 metri, iar drum cu patru benzi 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri. De asemenea, vor mai fi construite două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje.

    Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Iar pentru lucrările ce vor fi executate în acest an, Guvernul a alocat suma de 137 de milioane de lei.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE