More

    Teatru de păpuși

    O zi minunată pentru un carnaval de teatru de păpuși! Mulțumită Teatrului de Păpuși Ziránó, la scena CBA, toată lumea a putut trăi momentele povestirii directe. Mici și mari, l-au ajutat, deopotrivă, pe Jack de-a lungul întregii sale aventuri, ferindu-l astfel de noi și noi probleme. Dacă v-a plăcut spectacolul, azi, începând cu ora 11.00 puteți participa, la Turnul Pompierilor, la o nouă reprezentație a trupei Ziránó. Zilele Culturale Partium vă asigură voia bună pentru fiecare zi!

     

    În cursul zilei de ieri a fost deschisă, la Casa Meșteșugarilor, expoziția lucrărilor artistice ale lui Olajos Béla, fost locuitor al municipiului Satu Mare. Viața și activitatea artistului au fost prezentate de istoricul de arte Banner Zoltán: „Toți cei care și-au dorit să se afirme au părăsit acest minunat orășel al nostru (…) Însă, într-o bună zi, m-am întâlnit cu un tânăr născut la Gödöllő. Pentru el, Satu Mare a însemnat același lucru ceea ce înseamnă pentru mulți dintre noi un aeroport al plecării în lume. Însă în urma „călătoriilor” sale, s-a reîntors mereu aici.” – a rostit Banner Zoltán, istoricu de arte. Expoziția a fost materializată cu sprijinul Muzeului Județean Satu Mare.

     

    Prima comedie a lui Lars von Trier, regizor renumit pentru filmele sale dogmatice, a fost prezentată pentru prima dată în anul 2006 la Festivalul Internațional din Koppenhaga, iar în acesată seară a acaparat atenția publicului prezent în sala mare aTeatrului de Nord.  Adaptarea operei a fost pusă pe scenă de Anger Zsolt  și trupa Teatrului Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc. Piesa Șeful șefilor se centrează pe prezentarea unei imagini răsturnate a societății, dând drept exemplu lipsa de responsabilitate prin intermediul mai multor tipuri de oamenii cu care ne putem întâlni în viața de zi cu zi, însă  nu exclude nici posibilitatea de a ne putea regăsi noi înșine în careva dintre personaje.

     

    Muzică rromă tradițională, ritmuri moderne și melodii emoționante: aceste cuvinte descriu în totalitate atmosfera din curtea Colegiului Național Kölcsey Ferenc unde, în aseară a evoluat formația Parno Graszt. Formația are drept sursă de inspirație muzica rromă și de etnie, iar noi putem afirma, cu mâna pe suflet, că evenimentul a fost o adevărată particularitate a celei de-a 17-a ediții a Zilelor Culturale Partium.

    Cinemateca în aer liber a fost și în această seară „plină”. Toți cei prezenți au putut urmări filmul lui Gárdos Éva realizat după romanul cu același nume  al scriitorului Kondor Vilmos. Am fost martorii unei proiecții care a obținut mare succes și în rândul publicului sătmărean.

     

     

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE