More

    Tradiţia continuă la Odoreu

    afis

    Devenit deja o tradiţie, azi va avea loc la Odoreu cea de a patra ediţie a Balului Strugurilor. Manifestarea este organizată de Căminul Cultural Odoreu, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Odoreu. În preambulul balului, va avea loc şi lansarea celui de -al 14-lea album al interpretului de muzică de petrecere Ionică Moiş, intitulat “Prietenii din viaţa mea”. Cu această ocazie, vor susţine recitaluri interpreţii Ghiţă Muntean, Vasile Coca, Petrică Mureşan şi Andrei Bencze.

    Sărbătoarea strugurilor de la Odoreu va debuta, de la ora 16.00, cu lansarea volumului “Prietenii din viaţa mea” a îndrăgitului interpret de muzică de petrecere Ionică Moiş. La lansarea celui de-al 14-lea album vor fi alături de sărbătorit şi prietenii acestuia şi anume interpreţii Ghiţă Muntean, Vasile Coca, Petrică Mureşan şi Andrei Bencze, care vor susţine fiecare câte un recital. Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, a afirmat că atât Primăria cât şi Consiliul Local susţin activităţile culturale ale odorenilor. “Suntem alături de artiştii locali şi susţinem activitatea culturală din Odoreu. Ionică Moiş este un odorean de-al nostru, de aceea suntem alături de el la lansarea celui de-al 14-lea album al său”, a mai precizat primarul Dumitru Pop.
    De asemenea, edilul şef al comunei Odoreu a mai declarat că producţia de struguri din acest an a fost foarte bună, lucru ce merită organizarea sărbătorii. Astfel, balul strugurilor va începe de la ora 20.00 şi, potrivit organizatorilor, ediţia din acest an va fi una mai specială. Directorul Căminului Cultural Odoreu, Felician Jurja, a precizat că va fi prezentată o istorie a vinului, vor fi organizate diferite concursuri, o paradă a costumelor, o tombolă şi multe alte surprize. Atmosfera şi buna dispoziţie va fi asigurată de formaţia Metropolis, care va interpreta melodii de petrecere româneşti, maghiare şi internaţionale. De asemenea, atât Ghiţă Muntean cât şi Vasile Coca au promis că-i vor binedispune pe odoreni şi la bal cu melodiile lor.
    Iniţiatorul Balului Strugurilor de la Odoreu, fostul viceprimar Marcel Nyiki, a precizat că ideea organizării acestui bal al strugurilor a pornit de la solicitarea mai multor tineri din localitate pentru a marca strânsul strugurilor. “Prima ediţie a fost organizată în 2009, după care au urmat cele din 2010 şi 2011. Anul trecut nu a avut loc acest bal datorită faptului că la vremea respectivă Căminul cultural era în curs de reabilitare. Ediţia din acest an, însă, va fi una mai specială, dacă ţinem cont de multitudinea de evenimente organizate şi oaspeţii invitaţi”, a mai precizat Marcel Nyiki. Organizatorii Balului Strugurilor invită pe toţi locuitorii comunei Odoreu dar şi pe cei din comunele învecinate să participe la acest eveniment, intrarea fiind liberă.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE