More

    Centrul Vechi al Sătmarului, reabilitat complet

    Centrul Vechi din municipiul Satu Mare va fi modernizat, circulația rutieră urmând să fie închisă în zonă.

    Traseul pietonal și velo din Centrul Vechi al municipiului Satu Mare va fi extins și modernizat. Proiectul, în valoare de 4.5 milioane euro, a fost aprobat de consilierii locali, cu excepția consilierului Ciprian Crăciun, care s-a abținut de la vot.

    Chiar dacă s-a votat acest proiect, au fost schimbate mai multe replici între consilieri.

    ”Este ultimul tren în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, iar la materializarea proiectului vom putea fi mândri că avem un centru de oraș așa cum se cuvine”, spune primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

    Consilierul Ciprian Crăciun a spus că sunt probleme la proiect și că, odată cu închiderea Centrului Vechi, vor fi probleme cu traficul rutier.

    Kereskenyi a spus că proiectul nu este 100% perfect, însă își asumă tot disconfortul, și are în vedere construirea a două parcări etajate în spatele magazinului Someșul și pe strada Kogălniceanu.

    Se reface şi zona Lacului Cubic
    Valoarea proiectului este de două milioane de euro. Terenul va fi împărțit în două loturi: de 5.249 de metri pătrați, având funcțiunea de circulație urbană, iar celălalt, de 45.969 metri pătrați, va fi transformat în parc. Aici se vor amenaja piste pentru biciclete, piste pentru patine cu rotile, zone de fitness și alei pieto-nale. În luarea de cuvânt, Ciprian Crăciun a subliniat faptul că documentația pentru Lacul Cubic a fost primită târziu de consilieri și, astfel, a rămas prea puțin timp pentru a studia documentele. Tot ieri a fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiție “Amenajarea pistei de skateboard și terenuri de sport în parcul UFO”.

    Hotelul “Sport”,  în administrarea  Primăriei Satu Mare
    În ședința de joi, 30 august, consilierii sătmăreni au luat în discuție și proiectul de hotărâre cu privire la preluarea Hotelului „Sport” în administrarea Primăriei Satu Mare.

    “După foarte multe demersuri, MTS și-a dat acordul pentru a ne transfera imobilul, care se află într-o stare avansată de degradare. Vrem să redăm hotelul sportivilor, mai ales că avem și acordul FR Scrimă pentru a înființa la Satu Mare un Centru de Excelență pentru Scrimă”, spune primarul Kereskenyi Gabor.

    Raluca Jofi

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE