More

    Cupa Dacicus sau tradiția sportului pentru toți păstrată la Medieșu Aurit

    În ultima zi din cadrul Săptămanii europene a sportului la Medieșu Aurit într-un cadru deosebit de frumos s-a desfășurat ediția a XXIII-a a Cupei Dacicus.

    Competiția a fost organizată de către Asociația județeană Sportul Pentru Toți în colaborare cu Federația Romană Sportul Pentru Toți, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Inspectoratul Școlar al Județului Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Medieșu Aurit și nu în ultimul rând Școala Profesională George Coșbuc Medieșu Aurit

    Festivitatea de deschidere a început cu intonarea Imnului de Stat, la care au luat poziția de drepți distinși oameni ai sportului începand cu ministrul Tineretului și Sportului, deputatul Ioana Bran, domnul Florin Mulcuțan, domnul consilier municipal Adrian Micle, directorul DJST Satu Mare domnul Adrian Ardelean, inspectorul de specialitate domnul prof. Mihai Svegler Sabău, directorul Academiei Olimpice Romane, filiala Satu Mare domnul prof. Alexandru Contraș, reprezentantul județului Maramureș domnul prof. Adrian Paina, președintele Asociației Județene Sportul Pentru Toți, membru în biroul federal domnul prof. Adrian Meszaros, viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Medieșu Aurit domnul Marian Torok, directorul Școlii Profesionale George Coșbuc Medieșu Aurit domnul prof. ing. Ion Știrbu, precum și consilieri locali și profesori din Maramureș și Satu Mare, alăturandu-li-se un mare număr de sportivi disciplinați.

    Au luat cuvantul domnul profesor Adrian Meszaros care a salutat prezența înalților oaspeți mai cu seamă a ministrului Ioana Bran care este prezentă la o competitie sportivă de masă, temelia bazei de selecție pentru sportul de performanță. Competiția Cupa Dacicus este o competitie sportivă tradițională începută în anul 1996 și fără întrerupere s-a derulat timp de 23 de ani. Pe parcursul acestui interval, dar și înainte, de la Medieșu Aurit s-au remarcat mulți copii talentați cu calități, care au ajuns campioni județeni, naționali, pe podium la diferite competiții. Domnul profesor a arătat că interesul, calitățile, implicarea părinților, în bine, de a-i încuraja și sprijini pe copii să facă sport, stau la baza orientării spre sportul de performanță. La acestea se adaugă existența bazei materiale și dragostea tuturor care-i îndrumă pentru a face mișcare și a-i dirija spre înalta performanță. Prin seriozitate, multă muncă, ambiție și sacrificii pot ajunge ca pentru ei să cânte Imnul Național și să se ridice tricolorul. La finalul discursului domnul Adrian Meszaros îi înmanează ministrului Sportului din partea FRSPT un trofeu simbolic, drept recompensă pentru tot sprijinul acordat sportului pentru toti. În continuare ia cuvantul domnișoara ministru care mulțumește pentru primirea făcută și pentru trofeul primit aratand că are emoții știind că şi ea, cu câțiva ani în urmă, se juca cu alți copii de aceeași varstă în curtea acestei școli. Adresează felicitări organizatorilor pentru frumoasa competiție tradițională și viabilă, pentru numărul mare de participanți pe care îi asigură că va face tot ce-i stă în putință pentru a sprijini sportul de masă și sportul de performanță. Este încantată că vede implicarea pe langă AJSPT și a DJST, a Inspectoratului Școlar Județean, a Primăriei și Consiliului Local Medieșu Aurit, a școlii din localitate cat și a celorlalte instituții implicate.

    La startul întrecerilor s-au aliniat 8 echipe de fotbal, participanți fete și băieți la cros, handbal fete, șah și tenis de masă. În urma întrecerilor desfășurate în spiritul fair-playului, fără cartonașe și fără accidente rezultatele au arătat astfel:
    Cros F-11-12 ani – Bud Raluca (Targu Lăpuș), Bozga Rebeca (Groșii Țibleșului), Pap Yenei Stela (Targu Lăpuș)
    13-14 ani – Iozsiban Antonia (Medieșu Aurit), Comneati Anamaria (Medieșu Aurit), Roman Lavinia (Romanești)
    Cros M-11-12 ani-Bozga Gabriel (Groșii Țibleșului), Bud Cristian (Targu Lăpuș), Varga Carlos (Medieșu Aurit)
    13-14 ani-Croitoru Raul (Medieșu Aurit), Faja Antonio (Medieșu Aurit), Pașcu Emil (Groșii Țibleșului)
    Șah F-Iozsiban Antonia (Medieșu Aurit), Moldovan Carla (Satu Mare), Ulici Antonia (Satu Mare)
    M-Coroian Sebastian (Medieșu Aurit), Șugar Alexandru (Medieșu Aurit), Robotin Andrei (Băbășești)
    Tenis de masă F-Iozsiban Andreea (Medieșu Aurit), Lucinda Claudia (Medieșu Aurit), Roman Lavinia (Romanești)
    M-Măgureanu Mihai (Romanești), Kadar Răzvan (Medieșu Aurit), Dano Ruben (Potău)
    Handbal F- Știința Medieșu Aurit, Vulturii Potău
    Fotbal- Viitorul Iojib, Zeus Medieșu Aurit, Vulturii Potău
    Festivitatea de premiere a fost făcută de domnul inspector Mihai Svegler Mihai, domnul prof.Adrian Paina, Targu Lăpuș, domnul Zoltan Pall, domnul Adrian Meszaros care a transmis mulțumiri sportivilor, oficialităților care ne-au onorat cu prezența, oaspeților și tuturor care s-au implicat pentru ca această competiţie să fie de nota 10.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE